Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

27/2/08: Ο αντιστράτηγος Β.Τσιατούρας νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας ορίστηκε από το ΚΥΣΕΑ νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στη θέση του Αναστάσιου Δημοσχάκη. O κ. Τσιατούρας ήταν μέχρι σήμερα προϊστάμενος του επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τόσο στον κ. Δημοσχάκη όσο και στον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Στέλιο Σύρο απονεμήθηκαν αντιστοίχως οι τίτλοι του Επιτίμου Αρχηγού και Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ.
«Συνήλθε σήμερα το ΚΥΣΕΑ και έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγησή μου για την επιλογή ως Αρχηγού της ΕΛΑΣ, μετά τη λήξη της θητείας του νυν Αρχηγού κ. Τάσου Δημοσχάκη, του Αντιστρατήγου κ. Βασιλείου Τσιατούρα, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν προϊστάμενος του επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στον κ. Δημοσχάκη και στον κ. Σύρο απονεμήθηκαν αντιστοίχως οι τίτλοι του Επιτίμου Αρχηγού και Υπαρχηγού» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος.
Ο κ. Τσιατούρας έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια σε μάχιμες υπηρεσίες της Αστυνομίας και έχει επιτυχημένα αποτελέσματα ως επικεφαλής υπηρεσιών αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.
Οι κρίσεις στην Αστυνομία θα συνεχιστούν από το Ανώτατο Συμβούλιο στο οποίο θα προεδρεύει ο νέος αρχηγός με τη συμμετοχή αξιωματικών από το Στρατό και την Αστυνομία.
Ο υπεύθυνος του Τομέα Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχολίασε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έριξε στο λάκκο των λεόντων άλλον έναν αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, των 5.376 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικών. Απορούμε, τι μπορεί να κάνει, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Του ευχόμαστε πάντως ειλικρινά, καλή επιτυχία στο έργο του, που θα είναι πολύ δύσκολο, λόγω των συνθηκών διάλυσης της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει διαμορφώσει εκεί η κυβέρνηση της ΝΔ».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: