Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

26/2/08: Στο εδώλιο 26 άτομα για τη δολοφονία Φιλόπουλου στην Παιανία

Δέκα χούλιγκαν του Ολυμπιακού, εκ των οποίων οι πέντε είναι πρώην υπάλληλοι της ΠΑΕ, φέρονται να συμμετείχαν στη δολοφονία του άτυχου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου στο μακελειό της Παιανίας πριν από περίπου ένα χρόνο.
Τους ενόχους δείχνει ο αντεισαγγελέας Εφετών Αρ.Φραγκιαδάκης, ο οποίος, με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ζητά να καθίσουν στο εδώλιο συνολικά 26 οπαδοί.
Όπως γράφει την Τρίτη η εφημερίδα Το Βήμα, όλοι -25 οπαδοί του Ολυμπιακού και μόνο ένας του Παναθηναϊκού- διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αιματηρή συμπλοκή πριν από τον αγώνα των γυναικείων ομάδων βόλεϊ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ή και συνελήφθησαν μετέπειτα, όταν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών οδήγησαν σε ολόκληρα οπλοστάσια κρυμμένα στα γραφεία των συλλόγων τους.
Πέντε εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν αρχικά διωχθεί και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία, απαλλάσσονται με την πρόταση του εισαγγελέα από το συγκεκριμένο αδίκημα.
Το μακελειό στην Παιανία, με το θάνατο του Μιχάλη Φιλόπουλου και τον τραυματισμό πολλών οπαδών, σημειώθηκε στις 29 Μαρτίου 2007. Ακολούθησε πολυήμερη έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών. Ταυτόχρονα, η Αστυνομία διενήργησε έρευνες στα γραφεία επτά «κλαμπ» φανατικών οπαδών, όπου εντοπίστηκαν μαχαίρια, φωτοβολίδες, λοστοί, σιδηρογροθιές κ.τ.λ.
Δικαστικοί λειτουργοί είχαν ασκήσει έντονη κριτική στον τρόπο διερεύνησης της υπόθεσης από την Αστυνομία και κυρίως στην «εσφαλμένη λήψη ένορκων καταθέσεων από υπόπτους», υποστηρίζοντας ότι αυτή η τακτική μπορούσε να οδηγήσει στην ακύρωση της διαδικασίας και στην ατιμωρησία των ενόχων. Στη 48σέλιδη πρότασή του, την οποία συνέταξε στις 11 Φεβρουαρίου 2008, ο κ. Φραγκιαδάκης δίνει πλήρη εικόνα των γεγονότων της 29ης Μαρτίου 2007, παρουσιάζει νέα στοιχεία και προσδιορίζει το ρόλο όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Παράλληλα, με την εισαγγελική πρόταση καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπερασθούν τα νομικά κωλύματα και τα λάθη, εξαιτίας των οποίων υπήρχε κίνδυνος οι κυριότεροι από τους δράστες να γλιτώσουν το εδώλιο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: