Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

6/2/08: Η απώλεια εισοδήματος αποτέλεσμα των καρτέλ καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι στον Αλ.Κοντό

«Το καρτέλ παραμένει ισχυρό και εξακολουθεί να κρατάει τις τιμές πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια του εισοδήματος των κτηνοτρόφων επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Βόρειας Ελλάδας και πρόεδρος των κτηνοτρόφων Χαλκιδικής, Δημήτρης Καμπούρης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρο Κοντό.
Μετά τη σύσκεψη ο κ. Κοντός, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα του κλάδου, όπως η σημαντική άνοδος της τιμής ζωοτροφών, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για τη στήριξή τους.
Παράλληλα, γνωστοποίησε, ότι σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε το υπουργείο και αφορά τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τη στήριξη του εισοδήματός τους και την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.
Από την πλευρά των κτηνοτρόφων ζητήθηκε η άμεση οικονομική ενίσχυσή τους επαναλαμβάνοντας ότι «τα προβλήματα του κλάδου εξακολουθούν να υφίστανται, και μάλιστα σε χειρότερη μορφή, φέτος».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από την πλευρά του δεσμεύτηκε να εξετάσει το ψήφισμα με τα αιτήματα που του δόθηκε.
Αλέξανδρος Κοντός: «Προτεραιότητα η στήριξη και ανάδειξη της 'άλλης γεωργίας'»
Τον ουσιαστικό ρόλο της «άλλης γεωργίας» επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέκος Κοντός, στην ομιλία του στα εγκαίνια στη Θεσσαλονίκη της διεθνούς έκθεσης αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων Agrotica 2008.
Μάλιστα, ο υπουυργός σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια για τη στήριξη και την ανάδειξη της «άλλης γεωργίας» με την καταγραφή όλων των καλλιεργειών και των προϊόντων, ήσσονος μέχρι τότε σημασίας.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής στήριξης αυτών των καλλιεργειών συγκροτήθηκε ειδική επιστημονική ομάδα, η οποία ασχολείται με την επίλυση των προβλημάτων που διατυπώθηκαν από τους παραγωγούς τόνισε μεταξ΄λυ άλλων ο κ. Κοντός.
«Παράλληλα, αξιολογεί και διερευνά σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους εμπλεκόμενους φορείς και τα πανεπιστήμια, τις περαιτέρω δυνατότητες για ανάδειξη καλλιεργειών όπως ο κρόκος Κοζάνης, η πατάτα Νευροκοπίου κ.α.» σημείωσε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και συμπλήρωσε «οι προσπάθειές μας έχουν ήδη αρχίσει να αποφέρουν καρπούς, αλλά φυσικά γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: