Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

20/2/08: Εξακολουθούν να απέχουν από τη διακίνηση πετρελαίου οι μεταπωλητές της Θεσσαλονίκης

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, καθώς οι μεταπωλητές υγρών καυσίμων του νομού εξακολουθούν να απέχουν από τη διακίνηση, διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα πώλησης, που ισχύει από τις 15 Φεβρουαρίου.
Όσοι καταναλωτές επικοινωνούν με μεταπωλητές πετρελαίου και πρατήρια υγρών καυσίμων, αλλά και όσοι καλούν στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 801-1008808 που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την εξυπηρέτησή τους, διαπιστώνουν ότι ελάχιστες επιχειρήσεις διανέμουν πετρέλαιο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Εν τω μεταξύ, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης παραμένουν ακινητοποιημένα από τη Δευτέρα δεκάδες βυτιοφόρα οχήματα, καθώς οι μεταπωλητές υγρών καυσίμων επιμένουν στο αίτημά τους να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην εφαρμογή του νέου μέτρου εξομοίωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Αντίθετα, οι βενζινοπώλες της Θεσσαλονίκης άρχισαν σταδιακά να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις εφορίες, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα «Ήφαιστος». Στους υπόλοιπους νομούς της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας τα προβλήματα στη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης σταδιακά αντιμετωπίζονται, ενώ σύμμαχος των καταναλωτών είναι και ο καιρός, που βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Σε δηλώσεις του, την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης είπε, μεταξύ άλλων, ότι το νέο σύστημα διανομής πετρελαίου πάει καλά με τους βενζινοπώλες και πρόσθεσε ότι ορισμένοι λιανοπωλητές νομίζουν ότι θίγονται ή θίγονται. «Πάντως εμείς κοιτάμε να είμαστε από τη δικιά μας πλευρά εντάξει», είπε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα «ρολάρει» και ότι σε τρεις ημέρες οι βενζινοπώλες παίρνουν πίσω τα χρήματά τους.
Όταν καταλάβουν, κατέληξε ο υπουργός, ότι πρέπει να βοηθήσουν, θα βοηθήσουν. Τέλος, είπε ότι το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα αλλαγών και για το πετρέλαιο που αφορά τη Ναυτιλία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: