Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

28/2/08: Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρά την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Με αφορμή την απεργία της Πέμπτης, ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να μην εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στους κάδους.
Παράλληλα, με ομόφωνη πρότασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την προειδοποιητική απεργία. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί, θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων - μελών της ΠΟΕ -ΟΤΑ και στις 2 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα συνεδριάσει εκτάκτως το Γενικό Συμβούλιο, για να αποφασίσει την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και πιο συγκεκριμένα: - 24ωρη απεργία την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008.- Αποχή από την εργασία Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα 8,9 και 10 Μαρτίου 2008.- 48ώρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 11 και 12 Μαρτίου 2008.- Τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008 όπου θα αποφασιστεί η παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην προωθούμενη κυβερνητική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό, που κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ «στοχοποιεί» τα δύο Ταμεία του κλάδου (ΤΑΔΚΥ και ΤΥΔΚΥ) και τα αποθεματικά τους και τα οδηγεί στη διάλυση. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η προβλεπόμενη ενοποίηση των Ταμείων με άλλα του Δημοσίου αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: