Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

8/2/08: Νέες φυλακές σε Κορινθία, Βόλο και Θεσσαλονίκη

Την ανέγερση τριών νέων φυλακών, με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι νέες φυλακές θα κατασκευαστούν στον Αγ.Ιωάννη Κορινθίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και στην Κασσαβέτεια Βόλου.
Ο διαγωνισμός για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, τεχνική διαχείριση και συντήρηση των καταστημάτων κράτησης προκηρύχθηκε.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η σύμβαση που θα υπογραφεί κατόπιν του κλειστού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί για την επιλογή του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης, προβλέπει τη χρήση των νέων καταστημάτων κράτησης από το Ελληνικό Δημόσιο και την καταβολή περιοδικών πληρωμών διαθεσιμότητας από την έναρξη λειτουργίας τους και μέχρι τη λήξη της σύμπραξης από τη Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε. στον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης.
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής είναι η 18η Απριλίου 2008, ενώ «ο συνολικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας του έργου που θα καταβληθούν στον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης εκτιμάται στο ποσό των 198 εκατ. ευρώ, πλέον του κόστους βαριάς συντήρησης και ασφάλισης των υποδομών, το οποίο εκτιμάται σε ποσοστό 20% του άνω προϋπολογισμού, πλέον ΦΠΑ».
Τέλος, μέσα στους επόμενους μήνες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα κράτησης στον Ελεώνα Θηβών, όπου θα μεταφερθούν οι γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, και τα Γρεβενά και οι δύο νέες πτέρυγες της φυλακής του Δομοκού, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αποπερατώνονται τα νέα καταστήματα κράτησης Νιγρίτας Σερρών, Δράμας και Χανίων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: