Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

21/2/08: Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τη διαφάνεια στις ενέργειες των δημοσίων υπηρεσιών

Εγκύκλιο για τη «διαφάνεια στις προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης», καθώς και στη διαφάνεια στις ενέργειες των δημοσίων υπηρεσιών, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόκειται για αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, λέει ο Θ.Ρουσόπουλος.
Με την εγκύκλιο, ο κ. Παυλόπουλος καλεί τα υπουργεία και τα εποπτευόμενα από αυτά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου να δημοσιοποιούν και αναρτούν στις ιστοσελίδες τους, όλες τις συμβάσεις που αφορούν την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών.
Η εγκύκλιος ορίζει ότι από το μέτρο αυτό εξαιρούνται:
α. Στο υπουργείο Εσωτερικών συμβάσεις που έχουν σχέση με θέματα δημόσιας τάξης, ασφάλειας της χώρας ή με την ΕΥΠ.
β. Συμβάσεις εξωτερικής πολιτικής στο υπουργείο Εξωτερικών.
γ. Συμβάσεις που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας και άμυνας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
δ. Συμβάσεις σχετικές με θέματα ασφάλειας των εθνικών θαλάσσιων συνόρων στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η εγκύκλιος αυτή έχει ως στόχο την εισαγωγή νέων τρόπων οργάνωσης και λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Τόνισε πως βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η χρήση κανόνων που θα διασφαλίζουν αυστηρά τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στις ενέργειες των δημοσίων υπηρεσιών και θα ενισχύουν την αξιοπιστία, την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο αυτών των ενεργειών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: