Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

6/2/08: Ουραγός η Ελλάδα στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για το περιβάλλον

Στο 65,77% ανέρχεται η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από το Γ΄ΚΠΣ, ενώ τις χειρότερες επιδόσεις έχουν τα έργα που συνδέονται με το περιβάλλον, τα έργα του ΟΣΕ και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με απάντηση της επιτρόπου Ντ.Χούμπνερ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη.
Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε τα στοιχεία για την πορεία όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων στο πλαίσιι του Γ΄ΚΠΣ.
Από τον πίνακα προκύπτει ότι στις 18 Ιανουαρίου, η συνολική απορρόφηση των πόρων του Γ΄ΚΠΣ ήταν στο 65,77%.
Τις χαμηλότερες απορροφήσεις έχουν τα έργα που συνδέονται με το περιβάλλον, τα έργα του ΟΣΕ και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στην απάντηση της, η επίτροπος αναφέρεται ιδιαιτέρα στο θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας και στο ίδιο μήκος κύματος με τον επίτροπο Περιβάλλοντος Στ.Δήμα σημειώνει ότι καθυστερεί ιδιαιτέρα «η προώθηση της οδηγίας για την ποιότητα των υδάτων, η προστασία της φύσης, οι περιβαλλοντικές ενέργειες και οι αστικές ολοκληρωμένες ενέργειες καθώς και η υποστήριξη των ενεργειών επιχειρηματικότητας και περιβάλλοντος».
Επίσης, ανάμεσα στα σιδηροδρομικά έργα που παρουσιάζουν υστέρηση βρίσκεται και «η κατασκευή του νέου τμήματος Λιανοκλάδι - Δομοκός και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕ.
Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον», η απορρόφηση διαμορφώνεται στο 54,63%.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: