Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

20/2/08: Τη διενέργεια δημοψηφίσματος ζητά ο ΛΑΟΣ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

«Επειδή αυτό που πρόκειται να γίνει αυτές τις ημέρες αφορά την πατρίδα μας πρέπει να καταφύγουμε στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Γ.Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση με την ΥΠΕΞ, ενώ πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Ο ίδιος μετά τη συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η υπουργός τον ενημέρωσε, αλλά «μείναμε στη διαφωνία μας». Μιλώντας για τα κόμματα είπε ότι άλλα δέχονται τον γεωγραφικό όρο, άλλα κάτι άλλο, για να τονίσει, «εμείς είμαστε απέναντι».
Ερωτηθείς για τη χρησιμότητα της σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, απάντησε ότι τη θεωρεί απαραίτητη. «Αν δεν γίνει γι αυτό το εθνικό θέμα για τί θα γίνει», είπε και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να μην πάει σε μια τέτοια σύνοδο, την οποία ως δημοσιογράφος οσφραίνομαι ότι τη θέλει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έφερε το παράδειγμα της ονομασίας της Ταϊβάν (αντί Εθνικιστικής Κίνας) και του Ηνωμένου Βασιλείου (αντί Μεγάλης Βρετανίας) που ονομάστηκαν έτσι κατόπιν επιμονής της Κίνας και της Γαλλίας και κατέληξε: «Αν έχεις δίκιο επιμένεις».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: