Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

12/2/08: Συμπληρωματική απολογία για την 35χρονη - Κλήση και στον Χρ.Νικολουτσόπουλο

Κλήση για συμπληρωματική απολογία τη Δευτέρα έστειλε ο 2ος ειδικός ανακριτής Δ.Οικονόμου στην 35χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση Ζαχόπουλου, για πρώτη φορά μετά την παράδοση του «ροζ» DVD στις δικαστικές αρχές από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ.Ανδριανό.
Ο ανακριτής απήγγειλε σε βάρος της 35χρονης μία νέα κατηγορία, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με τον συνήγορό της κ. Χρυσικόπουλο, η 35χρονη προτίθεται να απολογηθεί εφ' όλης της ύλης.
Ο κ. Χρυσικόπουλος είχε ζητήσει τη Δευτέρα από τον κ. Οικονόμου να καλέσει την εντολέα του σε συμπληρωματική απολογία, υπό το φως και των νέων στοιχείων στην υπόθεση.
Κλήση για απολογία έλαβε και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, εις βάρος του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εκβίασης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων και για πλημμεληματικού βαθμού συμμετοχή σε αυτοκτονία, αδικήματα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εργατολόγος διέπραξε από κοινού με την 35χρονη και ακόμη δύο πρόσωπα.
Ο εργατολόγος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Αιγινίτειο, θα προσέλθει στον ανακριτή στις 9 το πρωί της Πέμπτης, εφόσον συναινέσουν οι θεράποντες ιατροί του.
Εν τω μεταξύ, την κασέτα με τη εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου -όπου ακούστηκε η συνομιλία του με τον Κώστα Κουκοδήμο- ζήτησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Π.Πούλιος. Ο κ. Πούλιος, αφού δει το υλικό, θα αποφασίσει αν και σε ποιές περαιτέρω ενέργειες θα προβεί.
Στη συνομιλία, ο Κ.Κουκοδήμος ζητά από τον δημοσιογράφο να πει πως δεν είναι αυτός ο βουλευτής που μεσολάβησε για την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ -σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλλει ο Μ.Τριανταφυλλόπουλος-, ή τουλάχιστον να τηρήσει το λόγο του ότι δεν θα πει ποτέ ποιος είναι ο βουλευτής. Όταν, δε, ο δημοσιογράφος τον καλεί να πει όλα όσα συνέβησαν στον πρωθυπουργό, ο βουλευτής λέει ότι θα το πράξει όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, γιατί τώρα όλοι «δείχνουν» προς αυτόν.
Όπως μετέδωσε το Mega, σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον Μ.Τριανταφυλλόπουλο, προσερχόμενος στη Βουλή, ο Κ.Κουκοδήμος δήλωσε πως δεν προκύπτει κάτι ποινικά κολάσιμο εις βάρος του, ενώ σημείωσε: «Αν σε ηχογραφούν και οι φίλοι, τι να πω...»
Nωρίτερα, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και σε ερώτηση αν δεν υπάρχουν πλέον λόγοι για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Κ.Κουκοδήμου μετά την απόφαση να πάει η υπόθεση στο αρχείο, ο κ.Ρουσόπουλος σημείωσε ότι η επιλογή του βουλευτή για ανεξαρτητοποίηση ήταν προσωπική του επιλογή.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Τραγάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό κατά του κ. Κουκοδήμου είπε ότι δεν γνωρίζει τι είπε ο γραμματέας της ΚΟ.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τραγάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ραδιόφωνο του Alpha: «Για εμάς έχει λήξει εδώ και δέκα μέρες, όταν ο κ. Κουκοδήμος επέλεξε οικειοθελώς να θέσει τον εαυτό του εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.»
Ο κ. Τραγάκης εξέφρασε ακόμα την άποψη ότι ο κ. Κουκοδήμος βρέθηκε σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκε να αντιδράσει σπασμωδικά.
Στο μεταξύ, βελτίωση παρουσιάζει μέρα με τη μέρα η κατάσταση της υγείας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» από τις 29 Ιανουαρίου.
Ο κ. Ζαχόπουλος εκτιμάται ότι θα παραμείνει στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας άλλες δύο με τρεις εβδομάδες. Ώσπου να μεταφερθεί σε κοινό θάλαμο νοσηλείας δεν αναμένεται να καταθέσει στον ανακριτή για την επίμαχη υπόθεση.
Σφοδρή επίθεση Γ.Παπανδρέου
Σε έντονο ύφος τοποθετήθηκε για την υπόθεση Ζαχόπουλου από το βήμα της Βουλής, ενώπιον της Ολομέλειας που συζητούσε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, ο Γ.Παπανδρέου.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πλέον για τις «γαλάζιες» προσλήψεις δεν ζητά μόνο την παράδοση της συνείδησης των πολιτών, αλλά χρηματικές ή και άλλες ανταμοιβές σε είδος.
Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αποτελεί ένα αίσχος, που διαπαιδαγωγεί τις νέες γενιές στη διαφθορά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: