Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

14/2/08: Ποινή πέντε αγωνιστικών στον Γεωργιάδη-Ο παίκτης στοχοποιείται, υποστηρίζει η ΠΑΕ

Με πέντε αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης για το χτύπημα του στον Νίκο Καράμπελα στο ντέρμπι με τον Αρη. Οι τρεις αγωνιστικές επιβλήθηκαν εξαιτίας της ενέργειας του, ενώ η προσαύξηση των δύο αγωνιστικών οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν αρχηγός του ΠΑΟΚ. Η ποινή ισχύει από το ματς της Κυριακής με την Καλαμαριά και είναι εφέσιμη, ενώ το σκεπτικό της απόφασης στηρίχτηκε στο άρθρο 10 του ΚΑΠ.
Τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη είχε λοιπόν για τον Γεωργιάδη και τον ΠΑΟΚ η επίμαχη φάση του ντέρμπι με τον Αρη, όταν στο 3ο λεπτό ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» χτύπησε τον παίκτη των «κιτρίνων», Νίκο Καράμπελα, φάση που «διέλαθε της προσοχής του διαιτητή Σταυρίδη» όπως ανέφερε το κατηγορητήριο της Πειθαρχικής Επιτροπής.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης βρέθηκε στα γραφεία της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα, συνοδευόμενος από τους Ζήση Βρύζα, Σταύρο Σαράφη και δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τραυματίσει τον Νίκο Καράμπελα.
Στην ακροαματική διαδικασία, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αμφισβήτησε το δικαίωμα της Επιτροπής στην αυτεπάγγελτη κλήση σε απολογία του έμπειρου ποδοσφαιριστή, παραδέχθηκε όμως ότι το μαρκάρισμα του Γεωργιάδη ήταν σκληρό, αλλά όχι εσκεμμένο.
Τις θέσεις του «Δικεφάλου του Βορρά» εξέφρασε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Δημοσθένης Στάμος, ενώ ως μάρτυρες κατέθεσαν οι Ζήσης Βρύζας, Σταύρος Σαράφης οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και στάθηκαν κυρίως στο ήθος του ποδοσφαιριστή.
Ξεκινώντας από τις τοποθετήσεις του κ. Στάμου, αμφισβήτησε το δικαίωμα της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκα στην αυτεπάγγελτη κλήση σε απολογία του Γιώργου Γεωργιάδη, από τη στιγμή που δεν αφορά τις συνθήκες της αναμέτρησης, αλλά αποφάσεις των διαιτητών.
Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσκόμισε μάλιστα φωτογραφίες αλλά και βίντεο του αγώνα ώστε να αποδείξει ότι πρόκειται για διαιτητικό λάθος, σημειώνοντας ότι ο μοναδικός φορέας που είχε το δικαίωμα να ασχοληθεί περαιτέρω ήταν η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.
Ο Ζήσης Βρύζας στάθηκε στο ήθος του ποδοσφαιριστή σημειώνοντας ότι «...δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον ποδοσφαιριστή του Αρη», καθώς επίσης και πως «...έχει δει τέτοιες φάσεις στο ποδόσφαιρο. Ήταν μια φάση που ο Γεωργιάδης έχασε τον έλεγχο της μπάλας και έπεσε πάνω στον παίκτη. Έπρεπε να δοθεί φάουλ και κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο και όχι αντιαθλητικό παίξιμο». Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις του Σταύρου Σαράφη.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης υποστήριξε ότι στην πολυετή του ποδοσφαιρική καριέρα, ουδέποτε έδωσε το δικαίωμα να τον κατηγορήσει κανείς για εσκεμμένα επικίνδυνο παίξιμο.
«Κι εγώ είχα τραυματιστεί και μάλιστα από εσκεμμένο χτύπημα με αποτέλεσμα να μείνω εκτός δράσης για διάστημα 7 μηνών. Ζήτησα συγνώμη από τον ποδοσφαιριστή, μίλησα και με τον γιατρό του Αρη για να μάθω τι ακριβώς συνέβη.»
Μετά την ακροαματική διαδικασία ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου σχολίαζαν αρνητικά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΠ, σημειώνοντας ότι «...ουσιαστικά επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τη θέση τόσο του Γεωργιάδη όσο και του Τζιμπούρ».
Στοχοποίηση του παίκτη κατήγγειλε στην Εισαγγελία η ΠΑΕ
Υπόμνημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλη Φλωρίδη κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχεται ο Γεωργιάδης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Καράμπελα.Στο υπόμνημα που κατατέθηκε, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ - με υπογράφοντα τον πρόεδρο της ομάδας Θοδωρή Ζαγοράκη - αναφέρει ότι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της πόλης και «οργανωμένοι» οπαδοί του Αρη παροτρύνουν - υποκινούν «ομοϊδεάτες» τους να προβούν σε πράξεις ποινικά κολάσιμες εναντίον του ποδοσφαιριστή. Η «στοχοποίηση» του ποδοσφαιριστή φτάνει στο σημείο να του εκφράζουν να «μην κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης γιατί θα έχει κακά ξεμπερδέματα».Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να παρέμβει στην υπόθεση και να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό, ο ανώτερος εισαγγελέας προτίθεται να καλέσει στο γραφείο του εκπροσώπους ραδιοφωνικών σταθμών και συνδέσμων οπαδών του Αρη.
Στο πλευρό του και οι συμπαίκτες του
Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εξέδωσαν την Πέμπτη ανακοίνωση η οποία στρέφεται κατά του συνδικαλιστικού τους οργάνου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξαιτίας της αδικαιολόγητης επίθεσης του ΠΣΑΠ στον Γ.Γεωργιάδη και με αφορμή την βράβευση του Λ.Χριστοδουλόπουλου ως MVP της 20ης αγωνιστικής, έχουν να δηλώσουν τα εξής:
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την «βίαιη» και «αντισυναδελφική» ανακοίνωση του ΠΣΑΠ εναντίον του αρχηγού μας, Γ.Γεωργιάδη, που ουσιαστικά στιγματίζει την καριέρα ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή.
Σεβόμαστε την επί πληρωμή ψήφο του φίλαθλου κόσμου και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα παραλάβει το βραβείο του MVP της αγωνιστικής.
Ζητούμε από τον ΠΣΑΠ στο εξής να εξαιρούμαστε από τις εβδομαδιαίες ψηφοφορίες, μέχρι να ανακαλέσει την ανακοίνωση εναντίον του Γ. Γεωργιάδη. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του ΠΣΑΠ. Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: