Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

14/2/08: Σχολικά μαθήματα σε... καφετέρια προκάλεσαν την παρέμβαση Εισαγγελέα

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα προβλήματα σχολικής στέγης που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από δημοσιεύματα του Τύπου για μάθημα μέχρι και σε... καφετέρια.
Ο ανώτερος εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί κάτω από ποιες συνθήκες γίνονται τα μαθήματα σε σχολεία και εάν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής μετά από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, όπου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσες κάτω από σωλήνες αποχέτευσης, χωρίς να βλέπουν φυσικό φως και στερούμενοι εξαερισμού και εξόδων κινδύνου.
Δύο ακόμη σχολεία που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, είναι τα λύκεια Πεύκων και Χορτιάτη. Στην πρώτη περίπτωση οι μαθητές φοιτούν σε κοντέινερ, ενώ, στη δεύτερη, μαθητές παρακολουθούν το μάθημα σε καφετέρια.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα καταθέσουν οι διευθύνοντες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων διάφορων σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων που κατασκευάζουν σχολεία, όπως του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Α.Λυκουρέντζος: Προτεραιότητα του υπ.Παιδείας η ολοκλήρωση κατασκευής σχολείων
Η ολοκλήρωση της κατασκευής των 1.200 σχολείων είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Α.Λυκουρέντζος στο πλαίσιο περιοδείας στη Δυτική Μακεδονία. Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι «σύντομα θα λειτουργήσει η σχολή νοσηλευτών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» παραδεχόμενος όμως ότι υπήρξε καθυστέρηση από την προηγούμενη ηγεσία.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόβλημα που δυσχεραίνει τη μεταφορά μαθητών ακριτικών περιοχών στα σχολεία τους. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, το χρέος προς τα ΚΤΕΛ ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι πιστώσεις του υπουργείου Εσωτερικών φέτος υπολογίζονται σε 96 εκατομμύρια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: