Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

5/2/08: Προς κατάργηση της βίζας για τις ΗΠΑ εντός του 2008

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη είχε την Τρίτη ο Αμερικανός υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Ρίτσαρντ Μπαρθ σχετικά με την ελληνική υποψηφιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα των ΗΠΑ για κατάργηση της βίζας. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για κατάργηση της βίζας εντός του 2008.
Είναι η δεύτερη φορά που αμερικανική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Ελλάδα για συνομιλίες με αρμόδιους των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης σχετικά με την ελληνική υποψηφιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Visa Waiver».
«Οι ειδικοί σε προξενικά και μεταναστευτικά θέματα κατέθεσαν πολύ θετικές αναφορές για το ταξίδι τους στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο. Ετσι, είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην Αθήνα για να συζητήσω τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της κατάργησης της βίζας για τις δύο χώρες μας», δήλωσε ο κ. Μπαρθ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτών των συνομιλιών και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταργήσουμε τη βίζα για την Ελλάδα εντός του 2008».Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, η Ελλάδα ήταν η πρώτη και μέχρι στιγμής η μόνη υποψήφια χώρα που έλαβε επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχει στο ανανεωμένο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος περί Εφαρμογής των Συστάσεων της Επιτροπής αναφορικά με την 11η Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: