Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

24/2/08: Έκρηξη βόμβας σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ στους Αμπελόκηπους

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 16:50 της Κυριακής σε γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ στη διασταύρωση των οδών Αμαλιάδος και Πουλίου στους Αμπελόκηπους. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και έσπασαν τζάμια σε διπλανό κατάστημα και διαμερίσματα.
Η αστυνομία, μόλις ειδοποιήθηκε σχετικά, απομάκρυνε όλους όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία. Στο κτίριο βρίσκονταν και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης. Στον χώρο της έκρηξης μετέβη άμεσα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί πάνω σε μεταλλικό καπάκι φρεατίου της ΕΥΔΑΠ μπροστά σε παρακείμενη πολυκατοικία επί της οδού Πουλίου και σε σημείο που δεν φαίνεται από την σκοπιά που είναι από την πλευρά της οδού Αμαλιάδος.
Ο μηχανισμός αποτελούνταν από περίπου ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, χρονοδιακόπτη, μπαταρία και πυροκροτητή.Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.
Καταδικάζει η κυβέρνηση
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες όπως η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, που στρέφονται σε τελευταία ανάλυση κατά της ίδιας της Δημοκρατίας».
«Στην ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία που διανύει ο τόπος, τέτοιες ενέργειες βρίσκουν απέναντί τους την ηχηρή και ομόφωνη καταδίκη των δημοκρατικά σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών. Οι συνθήκες της επίθεσης, όπως είναι αυτονόητο, θα διερευνηθούν πλήρως, ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει «καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή βομβιστική επίθεση εναντίον των γραφείων του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως αυτονόητη είναι και η καταδίκη κάθε ενέργειας που στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να διαλευκάνουν άμεσα το γεγονός και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στην Δικαιοσύνη.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: