Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008

8/2/08: νυχτερινό ωράριο σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Από την Παρασκευή -με καθυστέρηση μίας εβδομάδας- θα αρχίσει τελικά η δίμηνη πιλοτική παράταση του νυχτερινού ωραρίου λειτουργίας στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.
Η επέκταση του ωραρίου επρόκειτο να εφαρμοστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, όμως ακυρώθηκε λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα δύο Μέσα.
Οι αργαζόμενοι πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τις διοικήσεις των δύο εταιριών και έτσι η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας θα ισχύσει από την Παρασκευή.
Το ωράριο λειτουργίας των δύο μέσων παρατείνεται επί δίωρο -μέχρι τις 2 τα ξημερώματα- κάθε Παρασκευή και Σάββατο και για τους δύο επόμενους μήνες.
Κατά τη δοκιμαστική περίοδο των δύο μηνών οι υπηρεσίες θα καταγράψουν την επιβατική κίνηση το χρονικό διάστημα της παράτασης των δύο ωρών, ώστε από τη στατιστική επεξεργασία των μετρήσεων να αποφασισθεί ή όχι η ανάγκη καθιέρωσης του σχετικού μέτρου.
Τα μέσα που... «ξενυχτούν»
Υπενθυμίζεται ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που κινούνται στο Λεκανοπέδιο όλο το 24ωρο είναι τα εξής:
Λεωφορεία: 550 Πειραιάς-Κηφισιά (00.30-4.30), Χ14 Σύνταγμα-Κηφισιά, 040 Πειραιάς-Σύνταγμα, 790 Γλυφάδα-Περιστέρι (00.30-4.30), Χ92 Κηφισιά-Αεροδρόμιο (express), Χ93 Σταθμός υπεραστικών Κηφισού-Αεροδρόμιο (express), Χ95 Σύνταγμα-Αεροδρόμιο (express), X96 Πειραιάς-Αεροδρόμιο (epxress), Χ97 Μετρό Δάφνης-Αεροδρόμιο (express).
Τρόλεϊ: 11 Ανω Πατήσια-Παγκράτι-Ν.Ελβετία (24.00-04.40)
Τραμ: (24.00-05.00, την Παρασκευή και το Σάββατο μόνο) Τ1 Σύνταγμα-Ν.Φάληρο, Τ2 Σύνταγμα-Βούλα, Τ3 Ν.Φάληρο-Βούλα.
Από το Μάιο χωρίς μετρό στο Αεροδρόμιο
Aπό τον ερχόμενο Μάιο θα διακοπούν τελικά τα δρομολόγια του Μετρό από Εθνική Aμυνα μέχρι αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λόγω των έργων κατασκευής του νέου σταθμού στην Αγία Παρασκευή και ολοκλήρωσης των σταθμών «Χολαργός» και «Νομισματοκοπείο».
Η εξάμηνη διακοπή των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο κρίνεται αναγκαία, καθώς ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής πρόκειται να κατασκευαστεί εξ αρχής.
Στο διάστημα αυτό οι επιβάτες του Μετρό θα μεταφέρονται με λεωφορεία από την Εθνική Aμυνα μέχρι το αεροδρόμιο.
Επίσης, σημαντικό βάρος των μετακινήσεων προς το αεροδρόμιο αναμένεται να σηκώσει και ο Προαστιακός, είτε με τα δρομολόγιά του από τον Πειραιά και την Αθήνα (σταθμός Λαρίσης) είτε από τον σταθμό «Νεραντζιώτισσα», όπου οι επιβάτες θα φτάνουν με τον Ηλεκτρικό.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: