Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

11/2/08: Κανένα εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων στα Ταμεία δεν θα θιγεί, τονίζει η Φ.Πετραλιά

Η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πετραλιά συνεχίζοντας τις επαφές της για το Ασφαλιστικό, διεβεβαίωσε την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ταμεία οτι κανείς δε θα χάσει την εργασία του.
Την ίδια στιγμή τα Συνδικάτα ετοιμάζονται πυρετωδώς για την απεργία (13/2) έχοντας και τη συμπαράσταση των διεθνών Συνδικάτων και ο πρωθυπουργός για την ομιλία του περί Ασφαλιστικού στη Βουλή (15/2), στην οποία θα ανακοινώσει τους άξονες της μεταρρύθμισης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ειδικότερα, η κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετά τη συνάντησή της τη Δευτέρα, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) δήλωσε ότι έγινε «ενδιαφέρουσα και γόνιμη συνάντηση. Κατέστησα απόλυτα σαφές ότι δεν χάνεται κανένα από τα δικαιώματά τους. Ουδείς εργαζόμενος στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα χάσει την εργασία του. Η εξέλιξη της μισθολογικής τους κατάστασης, όπως και η υπαλληλική τους εξέλιξη, μαζί με όλα τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, δεν θίγονται. Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή».Η κυρία Πετραλιά τόνισε ακόμη ότι η απόφαση για τις ενοποιήσεις των Ταμείων «στοχεύει ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία».
Διεθνής συμπαράσταση στην απεργία της ΓΣΕΕ
Εντωμεταξύ, η ΓΣΕΕ λαμβάνει μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα της από τα Ευρωπαϊκά και όχι μόνο Συνδικάτα.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, «την ολόθερμη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα και στην Απεργία της ΓΣΕΕ εκφράζουν, η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων».
Η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων εκφράζει «την πλήρη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 13 Φεβρουαρίου 2008. Ένα δίκαιο πλαίσιο κοινωνικής ασφάλισης και μισθών αποτελεί πυλώνα της Αξιοπρεπούς Εργασίας, στην οποία έχουν δικαίωμα όλοι οι εργαζόμενοι» αναφέρεται στο μήνυμα της ΔΣΣ. «Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις σας για αποτελεσματικά μέτρα κατοχύρωσης της κοινωνικής ασφάλισης, δίκαιες αυξήσεις μισθών και συντάξεων, δυνατότητα των εργαζόμενων να συνταξιοδοτούνται πρόωρα και τη δημιουργία ενός αποθεματικού κοινωνικής ασφάλισης. Τα αιτήματα της ΓΣΕΕ για επιστροφή των χρημάτων που χάθηκαν ή εκλάπησαν και για αναγνώριση των χρεών και των υποχρεώσεων του Κράτους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι δίκαια, συνεπώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση στο πλαίσιο των αιτημάτων της ΓΣΕΕ».»Εκ μέρους των 168 εκατομμυρίων μελών της ΔΣΣ, από 311 εθνικές οργανώσεις σε 155 χώρες και περιφέρειες, ευχόμαστε καλή επιτυχία στις κινητοποιήσεις σας της 13ης Φεβρουαρίου και στη εκστρατεία σας κατά των άδικων και αντικοινωνικών κυβερνητικών μέτρων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΣΣ την οποία υπογράφει ο Γκάϊ Ράϊντερ, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας.Από την πλευρά της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), ο γενικός γραμματέας Τζων Μόνκς αναφέρει ότι «εκ μέρους των 60 εκατομμυρίων εργαζομένων που εκπροσωπεί η ΣΕΣ, παρακαλώ να δεχτείτε τις καλύτερες ευχές μου και την συμπαράστασή μου στην πανελλαδική απεργιακή δράση και κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 13 Φεβρουαρίου 2008.»
»Είμαστε στο πλευρό σας στην προσπάθειά σας να προασπίσετε αξιοπρεπείς μισθούς και τις διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Τα αιτήματα σας αυτά εναρμονίζονται πλήρως με την σημερινή καμπάνια της ΣΕΣ για τους μισθούς και το βιοτικό επίπεδο. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις κινητοποιήσεις σας».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: