Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

20/2/08: Νέα υπόθεση κατάχρησης χρημάτων στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Νέο σκάνδαλο κατάχρησης χρημάτων ξέσπασε στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Δημοτικός υπάλληλος φέρεται να υπεξαίρεσε μεγάλα ποσά από την ταμειακή υπηρεσία, παρακρατώντας τις εργοδοτικές εισφορές του δήμου και πλαστογραφώντας τις εξοφλητικές βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έδωσε εντολή για κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ώστε να διερευνηθεί το ακριβές ποσό που καταχράστηκε ο υπάλληλος. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Παπαγεωργόπουλο για το δεύτερο οικονομικό σκάνδαλο επί θητείας του, μετά την υπεξαίρεση ποσού περίπου 300.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου, το οποίο βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση.
Όπως γράφει την Τετάρτη η εφημερίδα Τα Νέα, οι πρώτες ενδείξεις για οικονομικές ατασθαλίες έφτασαν στον δήμο την περασμένη εβδομάδα, όταν το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) έστειλε έγγραφο, με το οποίο ενημέρωνε την οικονομική υπηρεσία για οφειλές. Ακολούθησε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι τα παραστατικά των πληρωμών που είχε ο δήμος ήταν πλαστά.
Αμέσως οι υποψίες έπεσαν στον υπάλληλο που έχει στην αρμοδιότητά του την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΥΔΚΥ και το ΙΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πρώτους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι υπεξαιρέθηκαν περίπου 200.000 ευρώ για το 2007. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι το ποσό ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα ενδεχόμενες οφειλές στο ΙΚΑ ούτε και πιθανή υπεξαίρεση για τα χρόνια πριν από το 2007.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: