Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

6/2/08: Σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί της πόδι υπεβλήθη η Μαριέττα Γιαννάκου

Ασχημη τροπή πήρε το βράδυ της Τετάρτης η περιπέτεια της υγείας που περνά τους τελευταίους δύο μήνες η Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς οι θεράποντες ιατροί της τέως υπουργού Παιδείας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού.
Όπως γράφουν οι εφημερίδες την Πέμπτη, οι γιατροί αντιμετώπισαν χειρουργικά μία νέκρωση σε τραύμα της δεξιάς ποδοκνημικής, το οποίο είχε προκληθεί τα περασμένα Χριστούγεννα. Η κα Γιαννάκου είχε υποστεί διπλό κάταγμα, όταν σκόνταψε έξω από το σπίτι της.
Μετά τον τραυματισμό της είχε αρχικά διακομιστεί στο ΚΑΤ, αλλά λόγω των δυσκολιών που παρουσίαζαν οι προσπάθειες αποκατάστασης του τραύματος μεταφέρθηκε στο «Ερρίκος Ντυνάν».
Η μόλυνση ωστόσο που προκάλεσε στο τραύμα ο σακχαρώδης διαβήτης, από τον οποίο πάσχει η ασθενής, δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί και από το πρωί της Τετάρτης η κατάσταση της υγείας της άρχισε να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση.
Έτσι, προ του κινδύνου που διέτρεχε ακόμα και η ίδια η ζωή της κας Γιαννάκου, συγκλήθηκε και πάλι εκτάκτως το ιατρικό συμβούλιο και αποφασίστηκε ο ακρωτηριασμός του δεξιού κάτω άκρου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: