Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

24/2/08:Κάλπες στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των 4.500 συνέδρων

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 4.500 συνέδρων που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διεξήχθη την Κυριακή. Χαμηλότερη των προσδοκιών ήταν η συμμετοχή. Όσοι προσήλθαν κλήθηκαν να απαντήσουν και στο ερωτηματολόγιο για θέματα διαφάνειας.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 17.30 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου είχαν όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα.
Παράλληλα, με την διαδικασία εκλογής συνέδρων, πραγματοποιήθηκαν τις ίδιες ώρες, σε ξεχωριστή κάλπη, και οι εκλογές για την ανάδειξη Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα των Νομαρχιακών Συντονιστικών Γραμματειών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Πάντως, δεν έλειψαν και τα «παρατράγουδα» ιδιαίτερα στη Νίκαια και στη Θεσσαλονίκη, όπου στήθηκαν διπλές κάλπες, λόγω προβλημάτων με τα μητρώα.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο Α.Τσοχατζόπουλος σημειώνοντας ότι είναι ένα οργανωτικό λάθος, που όμως δεν μπορεί να τραυματίσει τη δημοκρατική διαδικασία. «Αυτό φαίνεται εξάλλου και από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου» είπε.
Δηλώσεις Παπανδρέου-Βενιζέλου
Στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Ερυθραίας ψήφισε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, συμμετέχοντας στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων.
Εξερχόμενος, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για νέα βήματα στην πορεία ενότητας και ανανέωσης. «Μια νέα πορεία που στόχος μας είναι να αλλάξει η ρότα της Ελλάδος που σήμερα βουλιάζει και να δώσουμε ξανά ελπίδα στον τόπο» κατέληξε.
Από τη Θεσσαλονίκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι η διαδικασία αποτελεί εγγύηση διαφάνειας και πολιτικού ήθους.
Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά ζητούν τη διατύπωση μιας άλλης πολιτικής και αυτό είναι η πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: