Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2008

22/2/08: Ένας νεκρός από εκτροχιασμό βαγονιού του ΗΣΑΠ στον Πειραιά

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό βαγονιού του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, το μεσημέρι της Παρασκευής.
Το εκτός λειτουργίας βαγόνι, για άγνωστο λόγο βγήκε από το αμαξοστάσιο και, αφού γκρέμισε τη μάντρα, καταπλάκωσε δύο οχήματα. Ο συρμός τελικά σταμάτησε στην Ακτή Καλιμασιώτη.
Νεκρός είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 45 ετών, η σωρός του οποίου βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια της μάντρας. Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν γίνει γνωστά. Ωστόσο, εικάζεται ότι πρόκειται για αλλοδαπό άστεγο, που συνήθιζε να κάθεται έξω από τη μάντρα του αμαξοστασίου.
Οι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας για την παροχή πρώτων βοηθειών, είναι υπάλληλοι καθαριότητας του ΗΣΑΠ, οι οποίοι την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν μέσα στο βαγόνι.
Στο σημείο έσπευσαν τεχνικοί του ΗΣΑΠ, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του εκτροχιασμού, και ένα γερανοφόρο όχημα, προκειμένου το βαγόνι να απομακρυνθεί από το σημείο και να συνεχιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Για την απομάκρυνση του βαγονιού και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, η Νομαρχία Πειραιά μίσθωσε γερανοφόρο όχημα με δυνατότητα ανύψωσης 140 τόνων με εξειδικευμένο μηχανικό-τεχνικό σύμβουλο.
Παράλληλα, επετράπη η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω του λιμένος Πειραιά, καθώς από το δυστύχημα η κυκλοφορία στην πόλη είχε παραλύσει.
Ο υπουργός Μεταφορών Κ.Χατζηδάκης έδωσε εντολή για τη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση ευθυνών. Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, συνελήφθησαν ο διευθυντής του Αμαξοστασίου του ΗΣΑΠ και ο υπεύθυνος ηλεκτροδηγός.
Η διοίκηση της ΗΣΑΠ ΑΕ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη θλίψη της για το συμβάν και προσθέτει ότι ανεξάρτητα από τις έρευνες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, η διοίκηση του ΗΣΑΠ «κινεί τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου όλων των εμπλεκομένων για την απόδοση ευθυνών».
Τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού εκτελούνται κανονικά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: