Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

26/2/08: «Υπερωρίες» και περικοπές εκδρομών για τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη

Με περικοπές εκδρομών, παράταση του καθημερινού ωραρίου και με μαθήματα ακόμη και το Σάββατο «απειλούνται» τώρα περίπου 600 σχολεία που έκαναν καταλήψεις το περασμένο φθινόπωρο, προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας.
Όπως σημειώνει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα, το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που απέστειλε στα σχολεία, αναφέρει ότι οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων πρέπει και φέτος να αναπληρωθούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους ή συνδυασμό αυτών: Περικοπή εκδρομών και περιπάτων, περιορισμό των πολυήμερων εκδρομών, προσθήκη διδακτικών ωρών μετά το τέλος του ημερήσιου προγράμματος, αξιοποίηση σχολικών εορτών και μαθήματα το Σάββατο.
Μάλιστα, το υπουργείο συμπληρώνει ότι θα εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, εάν συμβεί η ύλη που χάθηκε να μην μπορεί να καλυφθεί με τους τρόπους αυτούς.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Γρηγόρης Καλομοίρης, τόνισε στα Νέα ότι η Ομοσπονδία των καθηγητών είναι αντίθετη με την προοπτική αναπλήρωσης με μαθήματα το Σάββατο, καθώς το θεωρεί αντιπαιδαγωγικό. Εκτίμησε δε, ότι οι σύλλογοι διδασκόντων στα σχολεία δεν θα υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: