Με μικρές υπαναχωρήσεις, προκειμένου να απορροφηθούν οι αντιδράσεις, αλλά χωρίς αλλαγές στην κεντρική φιλοσοφία, προχωρά η κυβέρνηση στη σύνταξη του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Κυβερνητική Επιτροπή και θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, η κυβέρνηση επιμένει στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και στην ομαδοποίηση των επικουρικών ταμείων, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται, και οι οποίες είναι ιδιαιτέρως έντονες στους αυτοαπασχολούμενους και ιδίως στους δημοσιογράφους και στους εργαζομένους στη ΔΕΗ.
Τις αντιδράσεις τους κλιμακώνουν και οι μηχανικοί, αλλά όπως φέρεται να είπε την Πέμπτη ο κ. Καραμανλής στην κ. Πετραλιά, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές, αποδεχόμενος μόνο την αυτοτελή διαχείριση των οικονομικών κάθε κλάδου.
Ηπιότερες φαίνεται πως θα είναι οι ρυθμίσεις για τις εργαζόμενες γυναίκες, κατά το πρότυπο του γαλλικού και του σκανδιναβικού μοντέλου, ώστε οι μητέρες να μπορούν να λάβουν γονική άδεια και να αμείβονται για 12 μήνες, με μειωμένη επιβάρυνση των εργοδοτών τους στις εισφορές.
Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι νέες ρυθμίσεις να αρχίσουν να ισχύουν από το 2017 και όχι από το 2013 όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί.
Newsroom ΔΟΛ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου