Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

17/1/08: Μένουν πολλά να γίνουν στο χώρο της Υγείας, δηλώνει ο πρωθυπουργός

Την επέκταση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας στις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επισκεπτόμενος την Πέμπτη το Εθνικό Κέντρο, το οποίο στεγάζεται στο χώρο που είχε χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι το επόμενο Κέντρο θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη και ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, εξήγησε ότι ο στόχος είναι στον επόμενο χρόνο να ανοίξουν τα νέα κέντρα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και μέχρι το τέλος του 2009 και στις υπόλοιπες πέντε περιοχές της χώρας.
Συνοδευόμενος από τον κ. Αβραμόπουλο, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το Κέντρο στις 9.30 το πρωί και ενημερώθηκε από τον διοικητή του, καθηγητή Πάνο Ευσταθίου.Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε σε ζωντανή σύνδεση την ενημέρωση που έκανε το ΕΚΑΒ προς το Κέντρο. Τη στιγμή εκείνη στους δρόμους βρίσκονταν 75 ασθενοφόρα, δέκα κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ και τρεις μοτοσικλετιστές. Μάλιστα, ήταν σε εξέλιξη αεροδιακομιδή ασθενούς, για τον οποίο το Κέντρο αναζητούσε κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χώρο του Κέντρου και ο πρωθυπουργός, μετά την ενημέρωση για τις δράσεις του συντονιστικού αυτού οργάνου τον τελευταίο χρόνο, ρώτησε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.Ο διοικητής του Κέντρου εξήγησε ότι το τετραψήφιο νούμερο 1535, που χρησιμοποιείται για να κλείνονται τα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών με τους γιατρούς των νοσοκομείων, θα επεκταθεί από τα 40 νοσοκομεία -που λειτουργεί σήμερα- στο σύνολο των 132 νοσοκομείων της χώρας μέχρι το Πάσχα.
Έτσι, εκτίμησε ότι οι τρεις μήνες αναμονής που υπάρχουν σήμερα για ένα ραντεβού, θα μειωθούν τελικά στον ενάμιση μήνα.
Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε και ένα σύντομο βίντεο με τις επιχειρησιακές δράσεις του Κέντρου και κυρίως τον τρόπο που έδρασε κατά τις πυρκαγιές που περασμένου καλοκαιριού.«Ήδη έχουν επιτευχθεί πολλά και σημαντικά στο χώρο της Υγείας, αλλά μένουν πολλά να γίνουν, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στις δίκαιες αξιώσεις των πολιτών» σχολίασε μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσής του ο κ. Καραμανλής.
«Μέρα με τη μέρα» είπε, «καλύπτονται κενά δεκαετιών και με την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, τη νέα πολιτική για το φάρμακο, το νέο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία, την προώθηση ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πρωτοβάθμιας φροντίδας, τη δημιουργία κέντρων αστικού τύπου, την κατασκευή νέων νοσοκομείων και τον έλεγχο του συστήματος προμηθειών διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση στο χώρο της Υγείας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: