Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

27/1/08: Προβάδισμα Τσίπρα δείχνουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΝ

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εσωκομματικές διαδικασίες στον Συνασπισμό εν όψει του 5ου Συνεδρίου στις 7 Φεβρουαρίου. Από το Σάββατο διεξάγονται οι ψηφοφορίες σε μεγάλες οργανώσεις της Αθήνας και άλλων πόλεων για την ανάδειξη των αντιπροσώπων.
Το κυρίαρχο στοιχείο είναι η προσέλευση των μελών στις σχετικές εσωκομματικές συνεδριάσεις. Μέχρι σήμερα έχει ψηφίσει το 35% των μελών του κόμματος (σε σύνολο περίπου 16.000), κυρίως στην επαρχία. Αύριο «κλείνουν» Ηράκλειο, Πάτρα και Βόλος, ενώ αναμένεται η Α' και Β' Αθήνας, το σύνολο της Θεσσαλονίκης και η σπουδάζουσα νεολαία.
Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δείχνουν ότι όχι μόνο δεν ανατρέπονται οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΝ στο οποίο πλειοψήφησε με 56% περίπου το Αριστερό Ρεύμα, το οποίο τώρα στηρίζει την υποψηφιότητα Τσίπρα, έναντι των «ανανεωτικών» οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει αθροιστικά περί το 35% και υποστηρίζουν τον κ. Φ.Κουβέλη.
Αντιθέτως, διαφαίνεται ενισχυμένο προβάδισμα του 33χρονου στελέχους, καθώς μερίδα της Ανανεωτικής Πτέρυγας (προερχόμενοι από τους «προεδρικούς» της εποχής Κωνσταντόπουλου) μετακινούνται προς τον κ. Τσίπρα.
Αυτό συνέβη και στο προπύργιο των «ανανεωτικών», την Αχαΐα, όπου έντεκα παράγοντες της «τάσης» δήλωσαν τη στήριξή τους στον νέο πολιτικό.
Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, το 33χρονο στέλεχος του ΣΥΝ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, θεωρεί ότι δεν είναι ουτοπία μια κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ στο ερώτημα εάν σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει χώρος για το ΠΑΣΟΚ απαντά ότι στην παρούσα φάση «χώρος για Αριστερό ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει». Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η Αριστερά πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ για το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι νομίζει πως πολιορκεί το σύστημα, αλλά βρίσκεται κλεισμένο μέσα σε αυτό.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: