Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

23/1/08: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Γ.Σουφλιά και Στ.Δήμα για τα περιβαλλοντικά θέματα

Πυρά αντήλλαξαν την Τρίτη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και ο επίτροπος περιβάλλοντος της ΕΕ Σταύρος Δήμας με αιχμή τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο κ. Σουφλιάς κατηγόρησε τον κ. Δήμα για προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου του εις βάρος του έργου του ΥΠΕΧΩΔΕ και για δημόσια επίθεση εναντίον του. Είχε προηγηθεί ο κ. Δήμας. Σε συνέντευξη στην Καθημερινή απηύθυνε κατηγορίες κατά του κ. Σουφλιά λέγοντας ότι δεν συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ζητήματα περιβάλλοντος, ότι η χώρα εκτίθεται διεθνώς καθώς είναι η μόνη που δεν έχει συγκροτήσει αξιόπιστο μηχανισμό εφαρμογής των αποφάσεων του Κιότο και ότι ο κ. Σουφλιάς είναι ο μόνος απο τους Ευρωπαίους υπουργούς Περιβάλλοντος που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Επιτροπή ούτε επιδιώκει συνεννόηση για την επίλυση προβλημάτων. «Ο επίτροπος κ. Δήμας με τη συνέντευξή του σε πρωινή εφημερίδα μετατρέπει μια διαφωνία μας σε ένα θέμα σε προσωπική δημόσια επίθεση εναντίον μου» τονίζει ο κ. Σουφλιάς στη σκληρή δήλωση-απάντησή του. Και προσθέτει: «Βέβαιαη 'επίθεσή' του αυτή υποφώσκει σε πολλές ενέργειές του. Από την αρνητική στάση του σε πολλά θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος ως τις ασαφείς και με υστέρηση πληροφόρησης απαντήσεις του προς τους ευρωβουλευτές, όπως τελευταία με τον Ασωπό και την Ψυττάλεια». Ο κ. Σουφλιάς τονίζει ότι κάθε φορά που ο κ. Δήμας επισκέπτεται τη χώρα μας προσπαθεί με διάφορες κινήσεις να αναδείξει τον ρόλο του και να χτίσει την «εικόνα» του επιλέγοντας την απαξίωση του έργου του ΥΠΕΧΩΔΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ του προσάπτει ότι επισκέφθηκε το υπουργείο μία και μοναδική φορά -προ τριετίας.
«Εμείς επιδιώκουμε τη συνεννόηση για την επίλυση των προβλημάτων και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην ΕΕ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σουφλιάς, ενώ τονίζει: «Δυστυχώς ο κ. Δήμας με τη συμπεριφορά του στερεί από τη χώρα μας την ελάχιστη βοήθεια που θα μπορούσε να έχει από τον επίτροπό της».
Όπως σημειώνει Το Βήμα, ο κ. Δήμας, απαντώντας στη δήλωση του κ. Σουφλιά, ανέφερε ότι «ο εκνευρισμός και η έλλειψη ψυχραιμίας δεν επιτρέπουν τη διατύπωση σοβαρής επιχειρηματολογίας», ενώ τόνισε ότι όλες οι επισημάνσεις του γίνονται με μοναδικό στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων της ΕΕ και βεβαίως της Ελλάδας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: