Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

21/1/08: Κλείνει αυτή την εβδομάδα ο γύρος επαφών της Φ.Πετραλιά για το Ασφαλιστικό

Κλείνει αυτή την εβδομάδα ο γύρος επαφών της υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη-Πετραλιά με τους κοινωνικούς εταίρους για το Ασφαλιστικό, με τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Η κ. Πετραλιά θα συναντηθεί την Δευτέρα με την ηγεσία του ΣΕΒ και την Τρίτη με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.
Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΕ αποφάσισε να μην λάβει μέρος στην 24ωρη απεργία των συνδικάτων για το Ασφαλισιτκό, στις 13 Φεβρουαρίου.
Η τελική μορφή του νομοσχεδίου θα οριστικοποιηθεί έπειτα και από νέα συνάντηση που θα έχει η κ. Πετραλιά με τον πρωθυπουργό. Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο για τις ενοποιήσεις προβλέπει, σύμφωνα με το Έθνος:
Τη δημιουργία 5 Ταμείων κύριας ασφάλισης, 7 επικουρικών φορέων, ενός νέου Ταμείου Υγείας για τους εργαζομένους ΔΕΚΟ και τραπεζών και δύο Ταμείων Πρόνοιας, τα οποία θα χορηγούν το εφάπαξ.
Η πρώτη φάση των ενοποιήσεων προβλέπει τη διοικητική ενοποίηση με διατήρηση των καταστατικών διατάξεων (όρια ηλικίας και συντάξεις).
Η δεύτερη, που θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο, προβλέπει νέους κανονισμούς παροχών, κάτι που τα συνδικάτα φοβούνται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα κάτω.
Τα κύρια ασφαλιστικά ταμεία θα είναι πέντε: Δημοσίου (δηλαδή θα δημιουργηθεί νέος φορέας), ΙΚΑ (στο οποίο θα πάνε 7 ταμεία και 2 κλάδοι ασθενείας), Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (όπου θα πάνε 2 κλάδοι σύνταξης), ΟΓΑ και επιστημόνων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: