Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

24/1/08: «Τίποτα δεν θα μείνει ανεξέλεγκτο στην αγορά» δήλωσε ο υφυπουργός Γ.Βλάχος

Στο ενδεχόμενο συνδρομής των δικαστικών αρχών προκειμένου οι επιχειρήσεις να προσκομίζουν τα κοστολογικά τους στοιχεία, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη σχετικά με τον έλεγχο της ακρίβειας και την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας στην αγορά, ο κ. Βλάχος είπε ότι «τίποτα δεν θα μείνει ανεξέλεγκτο στην αγορά».Ο κ. Βλάχος επισήμανε ότι κάποιες εταιρείες φέρνουν (κοστολογικά) στοιχεία τα οποία η κυβέρνηση κρατά και ότι παρακολουθεί τις τιμές σε όλα τα προϊόντα.
Αναφερόμενος σε εκείνες τις εταιρείες «που μέχρις στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν ανταποκριθεί», είπε ότι «εγώ θα ζητήσω κάποια στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα ζητήσω πιθανόν και τη βοήθεια των δικαστικών αρχών, της εισαγγελικής αρχής. Θα καταλάβουν ότι δεν θα μείνει τίποτα ανεξέλεγκτο, ότι όλα πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι».Παράλληλα, ο κ. Βλάχος ζήτησε τη συνεργασία των φορέων της αγοράς και της κοινωνίας, τονίζοντας ότι θέλει τις καταναλωτικές οργανώσεις «στενό συνεργάτη μας στην πορεία για τους ελέγχους στην αγορά».
Πρόσθεσε, δε, ότι θα «προχωρήσουμε στην πιστοποίηση των καταναλωτικών οργανώσεων με βάση το νόμο, προκειμένου αυτές να είναι λιγότερες σε αριθμό, να είναι πιο μαζικές, πιο ισχυρές».Από την πλευρά του, ο κ. Φώτης Κουβέλης είπε ότι αντί για «κομμένα χέρια» κερδοσκόπων, βλέπουμε συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια.
Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να πει «καθαρά» εάν πήρε από τις εταιρείες τις κοστολογικές αιτιολογήσεις που ζήτησε για τις αυξήσεις των προϊόντων τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Τίποτε! Άς κόψει και κάτι...εντάξει, τον πιστέψαμε!