Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

15/1/08: Επεισόδια μεταξύ απεργών και δυνάμεων των ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ εργαζομένων στον ΟΛΘ και δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί, εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να ρίξουν την καγκελόπορτα και να εισέλθουν στο χώρο του λιμένος, προκειμένου να προσεγγίσουν το κτίριο στο οποίο συνεδρίαζε την ώρα εκείνη το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Θέμα της συνεδρίασης ήταν η κύρωση του διαγωνισμού παραχώρησης του λιμανιού σε ιδιώτες.
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης στο λιμάνι, καθώς και η παρουσία εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και η ένταση εκτονώθηκε με την αποχώρηση των διαδηλωτών, οι οποίοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της θεσσαλονίκης ξεκίνησαν την Τρίτη 48ωρη απεργία, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.
«Ακόμα και εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μια ιδιωτική επιχείρηση από την Κίνα, την Ινδία ή ποιος ξέρει από πού αλλού, θα ελέγχει την εμπορική πύλη εισόδου και εξόδου της βόρειας Ελλάδας» δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα Τα Νέα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Γεωργακόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: