Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

18/1/08: Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού επεκτείνεται κατά 14.000 στρέμματα

Το πράσινο φως για την επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού κατά 14.000 στρέμματα άναψαν την Πέμπτη οι οι υπουργοί Τουριστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος και Αλέξανδρος Κοντός.
Η επέκταση θα γίνει σε έκταση η οποία βρίσκεται περιμετρικά της περιοχής Φτερόλακκα και μέχρι σήμερα ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύντομα, η έκταση θα παραχωρηθεί στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης.
Στον χώρο των 14.000 στρεμμάτων αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον τρεις καινούργιες υπερσύγχρονες πίστες, οι οποίες θα προστεθούν στις υπάρχουσες, συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων.
Στόχος, επισημαίνουν Τα Νέα, είναι οι καινούργιες πίστες να πιστοποιηθούν από τη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας (F.Ι.S Ηomologation), κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για τη διοργάνωση στον Παρνασσό διεθνών αγώνων χιονοδρομιών. Τέτοιες πίστες (πιστοποιημένες) είναι σήμερα μόνο ο «Ηνίοχος» και ο «Βάκχος».
Αυτήν τη στιγμή, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού διαθέτει 18 πίστες κατάβασης -μήκους 320 μέτρων έως 4 χιλιομέτρων- για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους, ενώ για εκείνους που αναζητούν την περιπέτεια υπάρχουν και 12 «μαύρες» διαδρομές με βαθύ χιόνι, εκτός πιστών.
Το συνολικό κόστος των έργων εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου που έχει προγραμματίσει η ΕΤΑ, σε συνεργασία με την ανάδοχο ιδιωτική διαχειρίστρια εταιρεία, ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: