Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

«Παρενέργειες» στο εσωτερικό της κυβέρνησης από το βαρύ κλίμα της υπόθεσης Ζαχόπουλου

Προβληματισμό στην κυβέρνηση προκαλούν ποικίλες τοποθετήσεις γαλάζιων στελεχών με φόντο το βαρύ κλίμα που δημιουργεί η υπόθεση του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη υπέρ του ενδεχομένου κυβερνήσεων συνεργασίας, για να απαντήσει πως πριν από λίγους μήνες εξελέγη η Νέα Δημοκρατία και κυβερνά τον τόπο.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Βραδυνή ο κ. Κακλαμάνης τάχθηκε υπέρ της έναρξης «ενός διαλόγου ουσίας και συνεργασίας, που ενδεχομένως κάποια στιγμή να φθάσει, αν χρειαστεί, ακόμη και σε συγκυβέρνηση, όχι λόγω αριθμητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, αλλά για να πάμε όλοι μαζί πιο μπροστά».
Ερωτηθείς αν σύντομα θα έχουμε γυναίκα πρωθυπουργό και αν γίνονται κινήσεις δελφινολογίας είπε πως οτιδήποτε και να πει θα ερμηνευθεί από τον καθένα με το δικό του τρόπο και σημείωσε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση, αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο, έφερε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία των 1/3 των υποψηφίων είναι γυναίκες.
Η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε, ενίσχυσε τις γυναίκες στους κομματικούς μηχανισμούς. «Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Όσο πιο πολλές γυναίκες ασχοληθούν με την πολιτική, αυξάνονται και οι πιθανότητες. Είναι βέβαιο ότι άξιες γυναίκες υπάρχουν σήμερα και ασχολούνται με την πολιτική».
Επίσης, σε ερώτηση αν πλησιάζει η μετακαραμανλική εποχή, ο κ. Ρουσόπουλος παρέπεμψε σε σχετική απάντηση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Τότε ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι είναι ακόμη πολύ νέος για να βγει στη σύνταξη.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για αιχμές που έχει αφήσει ο Γ.Κεφαλογιάννης κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και εάν συμφωνεί με αυτές ο πρωθυπουργός, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος είπε πως δεν γνωρίζει τις δηλώσεις, αλλά και να τις γνώριζε δεν επρόκειτο να τις σχολιάσει.
Σε αυτή την απάντηση παρέπεμψε κληθείς να σχολιάσει και δηλώσεις του Π.Τατούλη ότι δεν υπάρχουν σήμερα ηγέτες.Ως προς το εάν ο πρωθυπουργός έχει ανάγκη από δηλώσεις στήριξης όπως αυτές που έκαναν οι κ.κ. Σαμαράς και Αβραμόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης ελεύθερα εκφράζουν τις απόψεις τους.
Ο Δ.Αβραμόπουλος είχε σημειώσει πως «θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο πλευρό του Κ.Καραμανλή, θα σταθούμε κοντά του». Σε ανάλογο ύφος, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «ο Κ.Καραμανλής θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός».
Οι δηλώσεις αμφοτέρων ερμηνεύθηκαν στο εσωτερικό της ΝΔ ως απάντηση στις πρόσφατες αναφορές της Ντόρας Μπακογιάννη «πως οι πολιτικοί πρέπει να λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό».
Σε άλλη ερώτηση εάν χρειάζεται μεταρρύθμιση στη δομή και λειτουργία των κομμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως πρόκειται για μεγάλη συζήτηση που ξεφεύγει των αρμοδιοτήτων του κυβερνητικού εκπροσώπου και σημείωσε πως τα συνέδρια των κομμάτων στοχεύουν στη διαρκή βελτίωσή τους. Για έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών
Κληθείς να σχολιάσει εύρημα μέτρησης, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες δεν εμπιστεύονται ούτε τη ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα καθημερινότητας, ο Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η μόνη ασφαλής κρίση είναι ότι τα ζητήματα καθημερινότητας είναι το βασικό κομμάτι της πολιτικής, το οποίο προωθεί η ΝΔ ως κυβέρνηση από το 2004 εώς σήμερα και συνεχίζει.
«Εμπεριέχονται πολλά ζητήματα», συνέχισε και ανέφερε ως παράδειγμα την αύξηση των συντάξεων σε ποσοστό πάνω από τις αυξήσεις των μισθών, την επιστροφή του ΛΑΦΚΑ, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το ασφαλιστικό και τη μείωση του ελλείμματος.
Όσον αφορά τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των ομολόγων, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ, είπε ότι για τα ομόλογα έχει ήδη πει πάρα πολλά για τις διαδικασίες που κινήθηκε η λογική της Πολιτείας για τις διοικήσεις των ταμείων και τον δημόσιο έλεγχο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: