Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

17/1/08: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο Γιάννης Αγγέλου

Συμπληρωματική κατάθεση, διάρκειας μισής περίπου ώρας, ενώπιον του δεύτερου ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση Ζαχόπουλου, έδωσε υπό το πρωί της Πέμπτης ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Αγγέλου. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο κ. Αγγέλου έδωσε κατάθεση διάρκειας δύο ωρών στον ανακριτή, παρουσία του αρμόδιου εισαγγελέα.
Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε επί περίπου μιάμιση ώρα στον ανακριτή και η κα Ζαχοπούλου, η οποία αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις αμέσως μετά. Η κατάθεση της κυρίας Ζαχοπούλου ήταν από τις πρώτες που είχε λάβει ο ανακριτής κ. Οικονόμου όταν του ανατέθηκε η υπόθεση.
Την Τετάρτη, στον εισαγγελέα κατέθεσε ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, ο οποίος μετά το πέρας της τετράωρης κατάθεσής του, είπε ότι στα δύο χρόνια που υπήρξε υφυπουργός Πολιτισμού, είχε επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης με τα συμφέροντα. «Βρίσκομαι εδώ για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, που συνταράσσει το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία» κατέληξε.
Στον ανακριτή κατέθεσε και ο δημοσιογράφος Μ.Τριανταφυλλόπουλος. Μετά το πέρας της κατάθεσής του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είπε ότι έδωσε στον ανακριτή τα στοιχεία που διέθετε για την υπόθεση. Σχετικά με τον βουλευτή της ΝΔ είπε ότι δεν είπε το όνομά του, επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο.
Παράλληλα, ένταση προκλήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση -που έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή- ζήτησε ψηφοφορία για την κλήτευση του πρωθυπουργού, που όμως απορρίφθηκε. Κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Μ.Λιάπης τόνισε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο υπουργείο Πολιτισμού.
Στο μεταξύ, ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης κατέθεσαν την Πέμπτη στη Βουλή 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το ρόλο του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων κ. Κλαδά «σε αλλεπάλληλες νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: