Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

16/1/08: Στα τέλη Φεβρουαρίου ανακοινώνονται οι πλειοδότες για ΟΛΠ και ΟΛΘ

Σε «περίπου 50 ημέρες» θα υπάρξει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού παραχώρησης των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ σε ιδιώτες, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εμπ.Ναυτιλίας Γ.Βουλγαράκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πρόκειται, είπε ο κ. Βουλγαράκης, για μια εξαιρετικής σημασίας μεταρρύθμιση όπου και «όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι κατοχυρωμένα». Οι εργαζόμενοι, σημείωσε, δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα, ούτε θέσεις εργασίας ούτε εργασιακά δικαιώματα, «αντιθέτως, μιλούμε για μετατάξεις, για εθελουσία έξοδο και για συμμετοχή των εργαζομένων στην υπεραξία με παραχώρηση κάποιων μετοχών». Ο κ. Βουλγαράκης κατέληξε λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι εξασφαλίζονται πλήρως και ταυτόχρονα η Ελλάδα συμμετέχει «στο τεράστιο κεφάλαιο των διεθνών μεταφορών μέσω της θάλασσας».
Έγινε, είπε τέλος ο υπουργός, ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου η Ελλάδα να συγκροτήσει επιτέλους μια σοβαρή λιμενική βιομηχανία και να παίξει τον καθοριστικό ρόλο που της αξίζει. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: