Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

18/1/08: Ασχετη με την αθλητική βία η αιματηρή συμπλοκή στη Λούτσα, συμπεραίνει η ΕΛ.ΑΣ

Στο συμπέρασμα ότι η αιματηρή συμπλοκή έξω από καφετέρια της Λούτσας, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός 24χρονου και τον τραυματισμό ενός 26χρονου, οφείλεται σε προσωπικές διαφορές και όχι στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, καταλήγουν οι Αρχές.
Οι τρεις νεαροί βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα ένας εξ αυτών φέρεται να ομολόγησε ότι η φονική συμπλοκή δεν οφείλεται σε διαμάχη μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι Κυπέλλου μεταξύ των δύο «αιωνίων», αλλά σε προσωπικές διαφορές μεταξύ των νεαρών, καθώς ένα από τα θύματα πιστεύεται ότι είχε καταθέσει εις βάρος του αδελφού του ενός δράστη.
«Θέλαμε μόνο να τους δείρουμε και όχι να τους σκοτώσουμε. Δεν ήταν προσχεδιασμένο» φέρεται να είπε ένας εκ των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο 23χρονος, ο οποίος θεωρείται ότι επέφερε το μοιραίο χτύπημα στο 24χρονο θύμα.
«Εσείς είσαστε αυτοί που δώσατε τα ονόματά μας στην αστυνομία» είπαν οι δύο φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, που μπήκαν στην καφετέρια «Αμύγδαλο» στη Λούτσα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, απευθυνόμενοι στους τρεις φίλους του Ολυμπιακού, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν μπει και αυτοί στο μπαρ.
Αρχικά, όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, οι δύο παρέες άρχισαν να μιλάνε μέσα στην καφετέρια. Δεν άργησαν όμως να φωνάζουν ο ένας στον άλλον και ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε να αποχωρήσουν από το κατάστημα και να λύσουν τις διαφορές τους αλλού.
«Ήμασταν σε ένα μαγαζί και βλέπαμε το παιχνίδι. Είχαμε πιει και λίγο παραπάνω και πάνω στην πλάκα είπαμε 'πάμε να βρούμε Ολυμπιακούς να κάνουμε τσαμπουκάδες'. Έτσι ξεκινήσαμε» φέρονται, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων την Παρασκευή, να ομολόγησαν στους αστυνομικούς οι τρεις συλληφθέντες.
Στο «Αμύγδαλο», όπως είπαν, σταμάτησαν γιατί είδαν έναν 26χρονο, πολύ καλό φίλο του 24χρονου θύματος, με τον οποίο είχαν προηγούμενα από ένα συμβάν του περασμένου Αυγούστου. Τότε, ο αδελφός του 26χρονου είχε εμπλακεί σε μια προσωπική αντιπαράθεση με τα δύο αδέλφια του 23χρονου βασικού υπόπτου για τη δολοφονία.
Η υπόθεση έληξε με ανταλλαγή μηνύσεων στο Αστυνομικό Τμήμα της Αρτέμιδας, χωρίς να υπάρξει από τότε συνέχεια. Αστυνομικοί όμως της περιοχής κάνουν λόγο για εμπλοκή και των δύο πλευρών σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Η νέα δολοφονία οπαδού ανακάλεσε μνήμες από τη συμπλοκή χούλιγκαν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου, που στιγματίστηκε από τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Οι Αρχές ωστόσο έσπευσαν να αποσυνδέσουν τα δύο περιστατικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ τους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: