Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

21/1/08: Ο νόμος πλαίσιο στο επίκεντρο συνάντησης Καραμανλή - Στυλιανίδη

Με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία εφαρμογής του νόμου πλαισίου, καθώς και για άλλα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία.
Ο κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στο νόμο πλαίσιο δήλωσε ότι «στη φάση που είμαστε έχει ήδη ολοκληρωθεί ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός».
Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι την Τρίτη θα συναντηθεί με την ΔΟΕ για να συζητηθούν τα ζητήματα που τους απασχολούν και προσέθεσε ότι εκείνος θα καταθέσει κάποιες προτάσεις εξέλιξης των θεσμικών τους ζητημάτων.
Είπε ότι γίνεται η τελευταία επεξεργασία στο νόμο για τα μεταπτυχιακά, το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ενώ δήλωσε ότι έχει φτιαχτεί και ένα σχέδιο τετραετούς προγραμματισμού για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των πανεπιστημίων.
Σε ερώτηση σχετικά με τα ευρωπαϊκά κολέγια, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι έχει γίνει η σχετική προετοιμασία και η συζήτηση για τα ζητήματα της νομοθέτησης που θα βάζει σε τάξη την «γκρίζα ζώνη» των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, λέγοντας ότι αφού γίνει ο έλεγχος ποιότητας τότε θα συζητηθεί και η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας.
Είπε επίσης πως η απορροφητικότητα του Γ' ΚΠΣ έχει αυξηθεί τους τελευταίους δύο μήνες κατά 10%, φτάνοντας το 80%.
Σε ερώτηση εάν το βαρύ πολιτικό κλίμα που υπάρχει δημιουργεί εμπόδια, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μην εγκλωβίζεται στην τρέχουσα επικαιρότητα.
Συνάντηση με την ΟΛΜΕ
Αργότερα, ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες με το ΔΣ της ΟΛΜΕ για θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο ίδιος, σημείωσε ότι προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία σύμφωνα με την οποία θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, ενώ ανακοίνωσε ότι η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα αναγνωρίζεται με νομοθετική ρύθμιση.
Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να συμμετάσχει στη διαδικασία για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενώ τόνισε ότι έχει θέσει στο υπουργείο Οικονομίας, την πρόταση αύξησης της αποζημίωσης των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, ώστε από 9,2 ευρώ σήμερα να πάει στα 13 ευρώ η υπερωρία.
Από την πλευρά τους τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ ανέφεραν ότι δεν πήραν σαφείς απαντήσεις από τον κ. Στυλιανίδη και αποφάσισαν να μεταφέρουν τις θέσεις του υπουργείου στους κατά τόπους συλλόγους που θα αποφασίσουν τη στάση του κλάδου στο άμεσο μέλλον.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: