Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

15/1/08: Αυξήσεις 10,5% θα διεκδικήσουν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Αυξήσεις 10,5% στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων ζητά για το 2008 η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση τραπεζοϋπαλλήλων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.«Διεκδικούμε μέση αύξηση των αποδοχών μας περίπου στο 10,5%. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε αύξηση του επιδόματος πολυετίας», τόνισε ο κ. Κούκος. Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ πρόσθεσε ότι η υπογραφή κλαδικής Σύμβασης για το 2008 αποτελεί «για μας προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας», που «εμποδίζει το νόμο της ζούγκλας» να κυριαρχήσει μέσα στις τράπεζες.
«Για την ΟΤΟΕ, η υπογραφή φέτος Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) έχει πρωτεύουσα σημασία», τόνισε και διαβεβαίωσε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους της χώρας, ότι η ΟΤΟΕ θα υπογράψει φέτος ΣΣΕ «ή έτσι ή αλλιώς».
Επίσης, ο κ. Κούκος ζήτησε να σταματήσει το «σαφάρι» του «ενοικιασμένου» προσωπικού, που -όπως είπε- είναι σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες διεκδικούν «μέρισμα» της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των τραπεζών.
Ανέφερε ότι τη Δευτέρα εστάλη σε όλες τις διοικήσεις των τραπεζών η πρόσκληση για διαπραγμάτευση και πρόσθεσε ότι η ΟΤΟΕ θα περιμένει 10 έως 15 ημέρες, προκειμένου οι τράπεζες να δώσουν τις προβλεπόμενες εξουσιοδοτήσεις, ούτως ώστε «να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις».
Προειδοποίησε τις τράπεζες ότι η ΟΤΟΕ δεν θα περιμένει τις διαδικασίες του 2006, όπου «φτάσαμε να υπογράψουμε σύμβαση τρεις μέρες πριν λήξει η χρονιά». Στην περίπτωση αυτή -τόνισε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ - οι τραπεζοϋπάλληλοι θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που δεν θα είναι «παραδοσιακού» χαρακτήρα. «Οι κινητοποιήσεις μας θα έχουν ως αποτέλεσμα να πονέσει το σύνολο του τραπεζικού συστήματος», υπογράμμισε ο κ. Κούκος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: