Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

21/1/08: Με τον πρόεδρο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς συναντήθηκε ο Κ.Καραμανλής

Τον πρόεδρο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση, στην οποία παρευρισκόταν και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.Ο πρωθυπουργός παρέστη στη συνέχεια στα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας Microsoft, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.
Το Κέντρο θα υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις ελληνικές εταιρίες λογισμικού με στόχο την καινομία και την ανταγωνιστικότητα.
Θα προσφέρει επίσης δυνατότητες επιμόρφωσης των πολιτών στις ψηφιακές τεχνολογίες. Ειδικά για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, θα ιδρυθούν στην Περιφέρεια επιπλέον Κοινωνικά Κέντρα Εκμάθησης Τεχνολογίας.
Νωρίς το απόγευμα, ο Μπιλ Γκέιτς θα συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου και στις 14.30 θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Ο κόσμος του αύριο: το όραμα της Microsoft για το μέλλον της Τεχνολογίας». Στη συνέχει θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη για το ελληνικό «έξυπνο σχολείο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: