Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

29/1/08: Δηλώσεις του Θ.Ρουσόπουλου για την υπόθεση Siemens

ΔΕ ΝΤΡΑΠΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ;;;;
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ;
ΩΡΑΙΑ!

Στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens και στις φήμες για «μίζες» σε πολιτικά κόμματα και στελέχη κρατικών εταιρειών την περίοδο 2001-2005, αναφέρθηκε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος.
Ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι τα οικονομικά των κομμάτων εδώ και χρόνια διέπονται από νόμους και είναι διαφανή. «Εν πάση περιπτώσει, οφείλουν να είναι διαφανή. Της ΝΔ είναι» συμπλήρωσε και κάλεσε τους δημοσιογράφους να ανατρέξουν στα στοιχεία τα οποία κατατίθενται στη Βουλή επί δίμηνο μετά την εκλογική αναμέτρηση και να διαβάσουν για τα οικονομικά της ΝΔ και των άλλων κομμάτων. Για το ενδεχόμενο να έχουν εμπλακεί στελέχη της ΝΔ στο σκάνδαλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε «με ρωτάτε με το πιθανό;» και προσέθεσε πως υπάρχει έρευνα και αν υπάρξει κάτι θα πάρει θέση. Όσο για το αν η ΝΔ έχει κάνει δική της έρευνα, είπε ότι έχει απαντήσει και αφού υπενθύμισε πως επί προεδρίας Μ.Έβερτ η ΝΔ ζήτησε μόνη της έλεγχο από ορκωτούς λογιστές, σημείωσε πως το κυβερνών κόμμα, όπως όφειλε από το νόμο, κατέθεσε εντός διμήνου στη Βουλή τα στοιχεία για την χρηματοδότησή του.
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση της Siemens, που βρίσκεται στα χέρια της γερμανικής δικαιοσύνης, ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «παρακολουθεί την όλη υπόθεση και επιδιώκει την διαλεύκανσή της ήδη από τον Δεκέμβριο του 2006 όταν πρωτοεμφανίστηκε».
«Από τα στοιχεία της δικογραφίας στη Γερμανία για δωροδοκίες που έκανε η εταιρία Siemens, προκύπτει ότι δωροδοκίες έγιναν και στην Ελλάδα και ότι στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται ελληνικά πολιτικά κόμματα και πολιτικοί παράγοντες της χώρας. Είναι άμεση υποχρέωση της ελληνικής δικαιοσύνης να κινηθεί και να εξετάσει τα στοιχεία αυτά αξιοποιώντας υπαρκτές δυνατότητες του νόμου για την έρευνα της υπόθεσης, ζητώντας και τη συνδρομή των αρμόδιων δικαστικών αρχών της Γερμανίας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΝ Φ.Κουβέλης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: