Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

29/1/08: Από τις 15 Φεβρουαρίου σε ισχύ το νέο καθεστώς διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης

Από τις 15 Φεβρουαρίου θα τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς στη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίεςκαι τους φορείς που εμπλέκονται στη διακίνηση.
Το νέο καθεστώς θα προβλέπει περιθώριο δέκα ημερών για την καταβολή του φόρου στο Δημόσιο από τις εταιρίες που εκτελωνίζουν το πετρέλαιο θέρμανσης.
Υπενθυμίζεται ότι, με το νέο καθεστώς, εξομοιώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης. Η εξομοίωση αυτή θα ισχύει μέχρι και το επίπεδο της παραλαβής του πετρελαίου από το πρατήριο καυσίμων.
Οι καταναλωτές θα εξακολουθούν με το νέο σύστημα να αγοράζουν φτηνότερα το πετρέλαιο θέρμανσης, καταβάλλοντας το μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης που προβλέπεται και σήμερα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

dimitris είπε...

Στη Λαμία ο όμιλος Χαζητσοπάνη με βοήθεια της εταιρίας μηχανογράφησης “Ηellasnetworks” και της Epsilon Net , πιθανόν να έίναι οι πρώτοι που έκδοσαν μηχανογραφημένα τιμολόγια με το νέο σύστημα.
Και με εντολή του κου Σωτήρη Χατζητσοπάνη με τιμή ίδια με πρίν 2 μέρες.