Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

31/1/08: Ύστατο Χαίρε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Στιγμές πένθους και περισυλλογής για χιλιάδες ανθρώπων που προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσουν το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Στις 10 το πρωί -αμέσως μετά την άφιξη στο ναό του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια- άρχισε η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία διήρκησε δύο περίπου ώρες.
Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.
Μετά την εκφώνηση των επικήδειων λόγων σχηματίστηκε η νεκρώσιμη πομπή η οποία κατευθύνθηκε προς το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Συγκεκριμένα, το σκήνωμα του μακαριστού Χριστόδουλου εξήλθε του ναού λίγο πριν τις 12 και τοποθετήθηκε στον κιλίβαντα πυροβόλου όπλου.
Ακολούθησε η πορεία από τη Μητρόπολη μέσω των κεντρικών δρόμων της Αθήνας μέχρι την οδό Αναπαύσεως και από εκεί στο Α'Κοιμητήριο.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκος ετάφη δίπλα στον προκάτοχό του μακαριστό Σεραφείμ.
Πιστοί άρχισαν από νωρίς το πρωί να σχηματίζουν κλοιό γύρω από το Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για να παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία και να συνοδέψουν τον Αρχιεπίσκοπο στην τελευταία του κατοικία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: