Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

29/1/08: Εκτός εντατικής ο Χρ.Ζαχόπουλος, κατάθεση Κ.Κουκοδήμου σε ανακριτή και εισαγγελέα

Έπειτα από τριάντα εννέα ημέρες νοσηλείας, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Οι γιατροί αναμένεται να επαναξιολογήσουν τη γενική κατάσταση του κ. Ζαχόπουλου στα μέσα Φεβρουαρίου, προκειμένου να ενημερώσουν τον ανακριτή για το πότε θα είναι σε θέση να καταθέσει.
Το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος προσήλθε ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Μαρίας Γκανέ και κατέθεσε σε σχέση με την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Κουκοδήμος κατέθεσε για τον ίδιο λόγο και στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση εκβίασης Ζαχόπουλου, Δ.Οικονόμου.
Μετά την κατάθεσή του αρκέστηκε να εκφράσει τη λύπη του για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για το περιεχόμενο της κατάθεσης παρέπεμψε στο ρητό: «Τύχη αγαθή ικανότητος ένεκα και ήθους αμέμπτου καλής παιδείας άμωμων».
Κατάθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών έδωσε ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ. Ο ίδιος κλήθηκε ως ένας από τους αυτήκοους μάρτυρες που έχει επικαλεστεί ο Μ.Τριανταφυλλόπουλος προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του.
Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, ο Τ.Κουίκ είπε ότι κατέθεσε στην κα Γκανέ όσα γνωρίζει για την υπόθεση «Είμαστε υποχρεωμένοι ως κλάδος να ξαναστείλουμε την μπάλα στους πολιτικούς απ' όπου μας ήρθε» είπε.
Παράλληλα, τόνισε ότι το δημοσιογραφικό απόρρητο αφορά την μη αποκάλυψη και προστασία των πηγών.
Τη Δευτέρα κατέθεσε στον ανακριτή ο κ. Σωκράτης Γκιόλιας, αρχισυντάκτης των τηλεοπτικών εκπομπών του Μ.Τριανταφυλλόπουλου.
Σε δηλώσεις του, o κ. Γκιόλιας αναφέρθηκε στο όνομα του βουλευτή της ΝΔ, ενώ έκανε λόγο και για ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει τη συνάντηση στην κατοικία του κ. Τριανταφυλλόπουλου.
Ο μάρτυρας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στον Τύπο, καταθέτοντας στον ανακριτή αυτοβούλως, αναφέρθηκε και σε ένα τηλεφώνημα που είχε δεχθεί σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν ακόμη αποκαλυφθεί η υπόθεση Ζαχόπουλου, από βουλευτή της ΝΔ, τον οποίο όμως δεν θέλησε να κατονομάσει επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο.
Εν τω μεταξύ, προανάκριση για την υπόθεση της διοχέτευσης στο Διαδίκτυο σκηνών από το επίμαχο DVD θα διενεργήσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Ελένης Ράϊκου.
Πάντως, όπως αναφέρουν Τα Νέα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με εμπειρία στην ανάλυση οπτικοακουστικού υλικού, εκτιμούν ότι το βίντεο αποτελείται ουσιαστικά από μια φωτογραφία που έχει δει το φως της δημοσιότητας και δεν αποτελεί μέρος του μονταρισμένου ή του αμοντάριστου υλικού.
* Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό «για την βαθιά κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα εδώ και ενάμισι μήνα» κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: