Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

30/1/08: Κατάθεση Κλαδά στον εισαγγελέα για την υπόθεση των 5,2 εκατ. ευρώ

Μετά την κατάθεση του Κ.Κουκοδήμου, στο γραφείο του εισαγγελέα παρουσιάστηκε στις 9 το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) Σπύρος Κλαδάς, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μαρτύρων σε όλα τα ανοιχτά δικαστικά μέτωπα της υπόθεσης Ζαχόπουλου.
Ο ίδιος ο κ. Κλαδάς έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής βουλευτή της ΝΔ στην υπόθεση καταθέτοντας παράλληλα μηνυτήρια αναφορά. Την αναφορά του χειρίζεται στο πλαίσιο της έρευνάς της η κα Γκανέ.
Παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο περίπου μία ώρα και μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Κατάθεση αναμένεται να δώσει ένα ακόμα στέλεχος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, καθώς και ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος (όπως και ο Τ.Κουίκ) υπήρξε αυτήκοος μάρτυς της συνομιλίας του δημοσιογράφου Μ.Τριανταφυλλόπουλου με τον βουλευτή.
Στο θέμα των καταθέσεων στη γαλλική τράπεζα BNP αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ο Ελεύθερος Τύπος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αρμόδια Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων έχει ενημερωθεί για διακίνηση σημαντικού ποσού στο εξωτερικό, η οποία φέρεται να σχετίζεται με την βασική τοποθέτηση των καταθέσεων στην Τράπεζα.
Σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα, η ΥΠΕΕ έλαβε σήμα πριν από λίγες ημέρες ότι στις 29 Οκτωβρίου 2007 εντοπίστηκαν στην κατοχή προσώπου που είναι άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση περίπου 1 εκατ. ευρώ σε ρευστό και επιταγές.
Ο εντοπισμός του ποσού έγινε κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητο του προσώπου στα γαλλοελβετικά σύνορα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: