Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

17/1/08: Την άνοιξη μπαίνει σε εφαρμογή το ΕΣΠΑ 2007-2013, μεταφορές έργων από το Γ΄ΚΠΣ

Από την άνοιξη εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 (Δ΄ΚΠΣ), συνολικής κοινοτικής συμμετοχής 24,1 δισ. ευρώ.
Σήμερα, Τετάρτη, συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομίας, η Διυπουργική Επιτροπή Κοινοτικών Προγραμμάτων υπό την προεδρία του Γιώργου Αλογοσκούφη, με αντικείμενο την εφαρμογή του ΕΣΠΑΣτη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο Αλέξανδρος Κοντός.
Eντός του πρώτου τριμήνου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες για την ενεργοποίηση των συνολικά 13 τομεακών και επιχειρησιακών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου συγκροτούνται, μετά από την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης για κάθε επιχειρησιακό πρόγραμμα.
Στο ίδιο διάστημα ξεκινούν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών Παρακολούθησης και η ενημέρωση όλων των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης για την άμεση υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε, επίσης, το συνολικό σχέδιο δράσης για την εφαρμογή του Ν.3614/2007 για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ.
Mε το σχέδιο αυτό, που περιλαμβάνει ειδικό παράρτημα για τις δράσεις κάθε εμπλεκόμενου yπουργείου, καθορίζονται οι διαδικασίες υλοποίησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013.
Το σχέδιο εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή και πρόκειται να λειτουργήσει ως κοινή βάση για την άμεση υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: