Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

31/1/08: Στις 15 Φεβρουαρίου παρουσιάζει ο Κ.Καραμανλής τις τελικές ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, που θα γίνει τελικά την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής τις τελικές ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, ο πρωθυπουργός, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα είχε αποφασίσει να διενεργηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου.
Ωστόσ, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου όμως να εκλεγεί την ίδια ημέρα ο νέος αρχιεπίσκοπος, η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταθέσει τη συζήτηση στη Βουλή για τη μεθεπόμενη Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου.
Σε αυτή τη συζήτηση, ο κ. Καραμανλής θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο έπειτα από τέσσερις ημέρες θα λάβει την έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής για να κατατεθεί και επισήμως στη Βουλή.
Οι ρυθμίσεις για το νέο καθεστώς των συντάξεων εκτιμάται ότι θα είναι ηπιότερες, ειδικά για τις εργαζόμενες μητέρες και την έκταση της ενοποίησης των Ταμείων, σε σχέση με το το αρχικό προσχέδιο που είχαν καταρτίσει οι Σ.Τσιτουρίδης και Β.Μαγγίνας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: