Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

21/1/08: Νύχτα εμπρηστικών επιθέσεων σε εκθέσεις αυτοκινήτων και υποκαταστήματα τραπεζών

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με στόχους υποκαταστήματα τραπεζών και πολυτελή αυτοκίνητα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από Κυριακή προς Δευτέρα σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.
Μέσα σε διάστημα περίπου 15 λεπτών, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε τρεις εκθέσεις αυτοκινήτων σε Χαλάνδρι, Κηφισιά και Αργυρούπολη, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές περίπου 30 οχήματα.
Παράλληλα, χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα υποκαταστήματα τραπεζών στα Πατήσια, τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Αιγάλεω και τη Δάφνη.Τέλος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της νύχτας κάηκε γερανοφόρο όχημα της ΔΕΗ επί της οδού Αγησιλάου, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω έκρηξης εμπρηστικού μηχανισμού, ενώ ανάλογος μηχανισμός εξουδετερώθηκε στην είσοδο υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι.
Στη Θεσσαλονίκη, πυρκαγιά ξέσπασε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε αυτοκίνητο της ΔΕΗ, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Πέτρου Συνδίκα 1. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη στο σημείο με δέκα πυροσβέστες και τρία οχήματα, και κατέσβεσε τη φωτιά.
Παράλληλα, πυρκαγιά από έκρηξη μηχανισμού με γκαζάκια εκδηλώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε ΑΤΜ σε υποκατάστημα της τράπεζας Millenium Bank επί της οδού Μαρτίου 117. Στο σημείο έφτασε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-

Δεν υπάρχουν σχόλια: