Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

24/1/08: Νέα προσπάθεια της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Τη συγκρότηση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την ερχόμενη Τρίτη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλης Δ.Σιούφας. Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη απαντήσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα, ο Δ.Σιούφας ενημέρωσε τους βουλευτές ότι υπέγραψε την σχετική απόφαση, καθώς και ότι έχει ενημερώσει σχετικά τους αρχηγούς των κομμάτων και έχει λάβει απαντήσεις. Όπως είπε ο κ. Σιούφας, το Προεδρείο της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος θα είναι διακομματικό.
Ο κ. Σιούφας υπογράμμισε: «Επαναλαμβάνω ότι η Βουλή είναι Αναθεωρητική, με έγκριση του ελληνικού λαού στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Η Επιτροπή, η οποία συγκροτείται, θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη, στις 7.00 το απόγευμα, για να εκλέξει το διακομματικό Προεδρείο και όπως ενημέρωσα τη Διάσκεψη των Προέδρων, ενημερώνω και εσάς, ότι η προθεσμία την οποία θα δώσουμε -έγινε ακριβώς το ίδιο και στην Αναθεώρηση του Συντάγματος στην Αναθεωρητική Βουλή το 2000- είναι ενάμισης μήνας, διάστημα στο οποίο πρέπει να υποβάλλει τη σχετική Έκθεση, ώστε να κινηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες Αναθεώρησης του Συντάγματος.
»Όπως γνωρίζετε και από το Σύνταγμα και από τον Κανονισμό της Βουλής, η αναθεωρητική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της Α' Συνόδου αυτής της περιόδου.
»Επίσης, θέλω να σας ενημερώσω ότι η αναθεωρητική διαδικασία είναι διαδικασία, η οποία αφορά τη Βουλή. Η Αναθεώρηση του Συντάγματος είναι η ώρα της Βουλής και των Βουλευτών και όχι της Κυβέρνησης. Και το επαναλαμβάνω αυτό, γιατί αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού, αυτή είναι η πρόνοια του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».
Ακόμη, ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, και μέσω επιστολής του Γ.Παπανδρέου, έκανε γνωστό ότι δε θα λάβει μέρος στις εργασίες της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος αποτελείται από 27 μέλη.
Όπως ανακοινώθηκε σε αυτήν συμμετέχουν:
Από τη ΝΔ:
1. Αγοραστός Κωνσταντίνος2. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης3. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος4. Δένδιας Νικόλαος - Γεώργιος5. Θαλασσινός Θαλασσινός6. Καλλιώρας Ηλίας7. Καραμάριος Αναστάσιος8. Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ9. Μαρκογιαννάκης Χρήστος10. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος11. Μητσοτάκης Κυριάκος12. Μπεκίρης Μιχαήλ13. Μπενάκη - Ψαρούδα Άννα14. Μπούγας Ιωάννης15. Μπούρας Αθανάσιος16. Παναγιωτόπουλος Πάνος17. Παπακώστα - Σιδηροπούλου Κατερίνα18. Πατριανάκου Φεβρωνία19. Σαλμάς Μάριος20. Τραγάκης Ιωάννης21. Τρυφωνίδης Γεώργιος
Από το ΚΚΕ:
22. Αλυσανδράκης Κωνσταντίνος23. Κανταρτζής Αχιλλέας24. Κουμπούρης ΔήμοςΑπό το ΣΥΡΙΖΑ:
25. Κουβέλης Φώτιος26. Τσούκαλης Νικόλαος
Από τον ΛΑΟΣ:
27. Πλεύρης Αθανάσιος
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: