Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

14/1/08: Καμία ανοχή σε πρακτικές που υπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα, επανέλαβε ο Κ.Καραμανλής

«Η βούλησή μας είναι ισχυρή. Η θέση μας ξεκάθαρη: Νομιμότητα παντού. Χρηστή διοίκηση παντού. Διαφάνεια παντού» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας τη Δευτέρα σε ημερίδα της «Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς» με θέμα «Κράτος και διαφθορά- Πως θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο».
Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει ανοχή σε πρακτικές, που υπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου πλανώνται όσοι εμπλέκονται στα κοινά, λησμονώντας αρχές και αξίες. Πλανώνται όσοι επενδύουν στη σύγχυση, την ισοπέδωση, την υποκρισία».
Στην ομιλία του, πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον «αγώνα της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς» παραθέτοντας σχετική αξιολόγηση της ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις βασικότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Ο Κ.Καραμανλής, έκανε λόγο για «διαρκή σύγκρουση με κάθε νοσηρό φαινόμενο» επαναλαμβάνοντας της πρόθεση της κυβέρνησης «να αλλάξει τα πράγματα, που ταλαιπωρούν και πικραίνουν τους πολίτες».
Ο ίδιος, εκτίμησε ότι τα φαινόμενα διαφθοράς τροφοδοτούνται από τη διαιώνιση βαθιά ριζωμένων αντιλήψεων και νοοτροπιών στην κοινωνία, αφήνοντας αιχμές για τις παλαιότερες κυβερνήσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι η διαφθορά ευνοείται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και εκκολάπτεται στα κενά και τις αδυναμίες, των δομών του κράτους.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για διαφθορά και στον ιδιωτικό τομέα χαρακτηρίζοντάς τη ως «πολύπλοκο και πολυεπίπεδο» ζήτημα
«Δεν αλλάζουν τα πράγματα, παρά μόνο με στόχευση, αγώνα, αποφασιστικότητα. Αλλάζουν με ολοκληρωμένη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική. Στον τόπο μας, η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει» είπε ο κ.Καραμανλής. Τέλος, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε την μετατροπή της απιστίας περί την υπηρεσία, από πλημμέλημα σε κακούργημα, την θέσπιση πλαισίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στον ιδιωτικό τομέα, ενσωματώνοντας σχετικές αποφάσεις της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, την καθιέρωση της αυτοτελούς ευθύνης Νομικών Προσώπων για αδικήματα διαφθοράς, που τελούνται προς όφελός τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: