Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

21/1/08: Στη φάση κατασκευής περνά ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Στη δεύτερη φάση, την κατασκευαστική, περνά πλέον ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, μετά την υπογραφή της συστάσεως της εταιρείας του έργου, την Παρασκευή στη Σόφια.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, μετά τη συνεργασία του, τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας πως παίρνει σάρκα και οστά η «μετεξέλιξη της Ελλάδος σε ένα κυρίαρχο ενεργειακό κόμβο στη Νοτιανατολική Ευρώπη».
«Ένα οραματικό έργο, που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια σα σύλληψη, υιοθετήθηκε απόλυτα από τη σημερινή διακυβέρνηση, με τη στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού μας και την υλοποίησή της από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου», είπε ο κ. Φώλιας.
Ο αγωγός, συνολικού μήκους 303 χιλιομέτρων, θα έχει δυναμικότητα μεταφοράς τουλάχιστον 35 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου ετησίως με δυνατότητα επέκτασης της δυναμικότητας σε δεύτερο στάδιο.
Η Συμφωνία Μετόχων μονογράφηκε από τους μετόχους του έργου στις 10 Ιανουαρίου 2008 στην Αθήνα και το σχετικό Πρωτόκολλο υπογράφηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2007 στη Μόσχα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: