Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

10/1/08: Στην Ινδία για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο Κώστας Καραμανλής

Στο Νέο Δελχί έφτασε την Πέμπτη ο Κ.Καραμανλής στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Γιάννης Ανδριανός.
Σκοπός της επίσκεψης είναι η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς η Ινδία θεωρείται μεγάλη χώρα με προοπτική δυναμικής ανάπτυξης στην περιοχή.
Η τελετή της επίσημης υποδοχής του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επίσημων συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Αναλυτικά, Θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ινδίας Πρατίμπα Πατίλ, τον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σίνγκ και την Σόνια Γκάντι του Κόμματος του Κογκρέσου.
Συνάντηση επίσης έχει προγραμματιστεί με τον αντιπρόεδρο της Ινδίας, Χαμίντ Ανσάρι, και τον υπουργό Εξωτερικών, Πρανάμπ Μουχερτζί.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Γκάντι.Το Σάββατο η κυβερνητική αποστολή θα επισκεφθεί την Αγκρα, το Τατζ Μαχάλ και θα διανυκτερεύσει στην Τζαϊπούρ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: