Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

23/1/08: Δικογραφία εις βάρος 18 ατόμων για τα γεγονότα στα Ζωνιανά

Δικογραφία εις βάρος 18 ατόμων για τα γεγονότα των Ζωνιανών σχηματίσθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης, καθώς όπως προέκυψε από το προανακριτικό υλικό, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των ευρημάτων, συμμετείχαν σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα.
Στη δράση της, περιλαμβάνεται και η ένοπλη ενέδρα της 5ης Νοεμβρίου 2007, στον οικισμό Ζωνιανά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ειδικών φρουρών (ο ένας νοσηλεύεται ακόμη στο ΠΑΓΝ Ηρακλείου).
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
- Επτά από τα άτομα αυτά, κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα και επίθεση κατά της αστυνομικής δύναμης.
- Εννέα κατηγορούνται για συμμετοχή στην ευρύτερη εγκληματική ομάδα, που με διαφοροποιημένη κατά περίπτωση σύνθεση, έχει διαπράξει σωρεία κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικημάτων (διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις, φθοράς κ.λπ.)
- Δύο κατηγορούνται για διάπραξη πράξης πλημμεληματικού χαρακτήρα (πλαστογραφία). Από το σύνολο των 18 ατόμων:
- Έξι, οι οποίοι είχαν προσαχθεί την Τρίτη από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοπόταμου, συνελήφθησαν και με τη σχηματισθείσα δικογραφία και αναμέντεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.
- Έξι, προσήχθησαν την Τρίτη στην ίδια Αστυνομική Διεύθυνση από διάφορα Σωφρονιστικά Καταστήματα, όπου βρίσκονται προφυλακισμένοι για συμμετοχή σε άλλες κακουργηματικού χαρακτήρα δραστηριότητες της εγκληματικής ομάδας στην περιοχή του νομού Ηρακλείου (απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές ΑΤΜ κ.λπ.) εξετάστηκαν στα πλαίσια της προανάκρισης και στη συνέχεια οδηγήθηκαν και παραδόθηκαν στα αντίστοιχα σωφρονιστικά καταστήματα.
- Εις βάρος δύο ατόμων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή στην παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής ομάδας στην περιοχή του Ηρακλείου κα έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Για το λόγο αυτό δεν προσήχθησαν. - Δύο κατηγορούνται για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξη και δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.- Δύο αναζητούνται.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: