Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

15/1/08: Νέα ρατσιστική επίθεση εις βάρος Πακιστανών μεταναστών στο Αιγάλεω

Θύματα ρατσιστικής βίας έπεσαν για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα Πακιστανοί μετανάστες στο Αιγάλεω. Πρόκειται για την ίδια οικογένεια, η οποία στις 30 Νοεμβρίου 2007 είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση από ομάδα νεαρών μελών νεοναζιστικών οργανώσεων.
Σύμγβνα με την εφημερίδα Τα Νέα, μια ομάδα πέντε νεαρών, που επέβαιναν σε μηχανάκια, έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής έξω από το σπίτι των Πακιστανών. Οι δράστες άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα, με σκοπό να προκαλέσουν καταστροφές.
Τρομοκρατημένοι από την προηγούμενη επίθεση, οι μετανάστες ειδοποίησαν μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, που τους είχαν συμπαρασταθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Εν τω μεταξύ, όμως, γείτονες που άκουσαν τους θορύβους και κατάλαβαν ότι κινδύνευε η οικογένεια, βγήκαν από τα σπίτια τους, ενώ άλλοι ειδοποίησαν την αστυνομία.
Μπροστά σε αυτήν την αντίδραση των πολιτών, οι δράστες αναγκάστηκαν να φύγουν, χωρίς να συνεχίσουν τις καταστροφές. Ομάδες αντιρατσιστών παρέμειναν μέχρι τα ξημερώματα στην περιοχή, προκειμένου να περιφρουρήσουν το σπίτι από ενδεχόμενη νέα επίθεση.
Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται και όπως είχε συμβεί και κατά την προηγούμενη επίθεση, η αστυνομία άργησε και αυτή τη φορά να ανταποκριθεί στις κλήσεις των πολιτών. Γείτονες μάλιστα καταγγέλλουν ότι το πρώτο περιπολικό έφτασε περίπου 40 λεπτά μετά από το πρώτο τηλεφώνημα...
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: